Dark Mode Light Mode

Το Καλοκαίρι τελειώνει, τα έργα συνεχίζονται…

Για χρονικό διάστημα 15 τουλάχιστον ημερών τα διάφορα έργα τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της Καβάλας είχαν σταματήσει.

Λόγω αδειών προσωπικού, λόγω ζέστης (καύσωνα). Τώρα που το Καλοκαίρι τελειώνει όλα τα έργα επανέρχονται. Συνεχίζοντας μια πορεία σε γενικές γραμμές γνωστή. Από σήμερα ξαναρχίζουν τα έργα του δικτύου φυσικού αερίου (Ποταμούδια- Προφήτης Ηλίας κτλ).

Αυτά των οπτικών ινών εξελίσσονται από την προηγούμενη εβδομάδα. Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα το συγκεκριμένο έργο προκάλεσε νέα βλάβη στον αγωγό ύδρευσης, προκάλεσε διακοπή υδροδότησης σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη (φωτογραφία) βρίσκεται σε επόμενο στάδιο του, εντός του βασικού χώρου της πλατείας. Εξ αυτού του λόγου η αποκλεισμένη από την κυκλοφορία περιοχή επεκτάθηκε. Πλέον τα οχήματα που εισέρχονται στην Αβέρωφ (προερχόμενα από την οδό Βενιζέλου) έχουν ακόμη λιγότερα περιθώρια κίνησης καθώς προσπαθούν να φθάσουν στην οδό Κύπρου.

Ο ανάδοχος διατηρεί τη γνωστή εκκρεμότητα στο πεζόδρομο της Κασσάνδρου, η οποία δυστυχώς δεν φαίνεται να τελειώνει άμεσα. Αντίθετα φέρεται να ολοκληρώνει τα σκαψίματα στο βασικό χώρο της πλατείας. Επακολουθεί τσιμεντόστρωση και τοποθέτηση πλακών μαρμάρου.

Υποτίθεται ότι αυτά θα γίνουν σύντομα αλλά ποιος είναι σίγουρος; Το παρελθόν του έργου έχει διαψεύσει πολλά προηγούμενα χρονοδιαγράμματα. Εξ αυτού του λόγου άπαντες είναι επιφυλακτικοί. Στις οδούς Ύδρας και Κουντουριώτου (έργο Open Mall) καθυστέρησε η κατασκευή των νέων πεζοδρομίων.

Εξαιτίας επιπλέον έργων για το νέο δίκτυο ύδρευσης. Αλλά αυτό τελειώνει κι έτσι επίκειται η κατασκευή των νέων πεζοδρομίων ώστε να περιοριστεί η όχληση πεζών και κυρίως των επαγγελματιών. Αν και ανακοινώσεις δεν έγιναν, η επόμενη φάση του έργου στους στενούς δρόμους του Αγίου Νικολάου θα αρχίσει μετά τις δημοτικές εκλογές. Μετά τον Σεπτέμβρη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ξανάρχισε το έργο του κοντά στην Περιμετρική. Εργάζεται και πλησίον των πρώτων κατοικιών, κοντά στη δεξαμενή νερού. Ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει το έργο του στο δρόμο της ΜΟΜΑ. Έργο (υπογειοποίηση δικτύου) που φαίνεται να τελειώνει.

Στη συνέχεια θα πρέπει να απομακρύνει το εναέριο δίκτυο του μπροστά από το «Ασημακοπούλου» ώστε το δημοτικό έργο να τελειώσει με την εγκατάσταση νέων στύλων φωτισμού. Σύντομα θα ξαναρχίσει το έργο στην πλατεία των Ποταμουδίων. Μέρος της πλατείας πρέπει να δοθεί προς χρήση τον Σεπτέμβρη, με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο

Αξιωματικοί από την Αθήνα στην προανάκριση για τη φωτιά στο Διαλεχτό!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023