Dark Mode Light Mode

«Το Καρνάγιο: Πώς να επιστρέψεις στη θάλασσα» της Κικής Κέρζελη

«Το Καρνάγιο: Πώς να επιστρέψεις στη θάλασσα» της Κικής Κέρζελη

Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Κυριακή 1 & Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Καρνάγιο Καβάλας

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Καρνάγιο Καβάλας την παράσταση «Το Καρνάγιο: Πώς να επιστρέψεις στη θάλασσα» της Κικής Κέρζελη. Πρόκειται για την έκτη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

«Πλησίασε στην ακτή, κι έγειρε το σώμα του στη νωπή άμμο. Η θάλασσα από εδώ είχε άλλον ήχο, το ίδιο και ο ήλιος, είχε αλλιώτικο φως, κρυμμένος εκεί πίσω από το ύψωμα του κάστρου. Στην καρίνα του φύκια, φύκια και βότσαλα, σκέπαζαν κομμάτια μνήμης και ξύλου, έκαναν τη λαχτάρα του για αναχώρηση να ξεμακραίνει.»

Με έμπνευση από το πρώτο πεζογράφημα του Βασίλη Βασιλικού «Η διήγηση του Ιάσονα», η παράσταση «Το Καρνάγιο: Πώς να επιστρέψεις στη θάλασσα» εξερευνά τα θραύσματα μνήμης ως μηχανισμούς φροντίδας, πριν από μεγάλες και μικρές αναχωρήσεις.

Ένα σμήνος ανθρώπων ακολουθούν, παρατηρούν, «φροντίζουν» και αφηγούνται με το σώμα και τη φωνή τους ιστορίες, εγκιβωτισμένες μέσα στα κουφάρια των πλοίων που γέρνουν το σώμα τους στο καρνάγιο, περιμένοντας την επόμενη αναχώρηση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Κική Κέρζελη

Σκηνοθεσία: Κική Κέρζελη & Φωτεινή Μελετιάδου

Μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Κική Κέρζελη

Κινησιολογία: Φωτεινή Μελετιάδου

Σκηνικός χώρος – Φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος

 

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Δημήτρης Μανδρινός, Ελένη Μόμτσου

 

*Στην παράσταση συμμετέχει η ομάδα του ομώνυμου βιωματικού εργαστηρίου για ενήλικες άνω των 50 ετών.

 

Ερασμία Βογιατζηδάκη, Σταύρος Γιαννουλίδης, Δέσποινα Γιαρματζίδου, Κατερίνα Ηλιάδου, Corinna Λούτσιγκα, Χρύσα Μουστάκα, Χρύσα Σαλαμπάση, Βιργινία Τζιτζιφάκη

 

 

«Το Καρνάγιο – Πώς να επιστρέψεις στη θάλασσα»

Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Καρνάγιο Καβάλας

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 10€ Κανονικό // 8€ Μειωμένο

 

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-kavalas-to-karnagio-pos-na-epistrepseis-sti-thalassa/ 

 

 

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της παράστασης.

 

 

Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά (10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00) ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου της εκδήλωσης από τις 19:00 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00-14:00).

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Εναρκτήρια εκδήλωση εργασιών του 3ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάλας για τις Διεθνείς Σχέσεις και τη Διπλωματία

Επόμενο άρθρο

Συνάντηση εργασίας του Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ