Dark Mode Light Mode

Το μήνυμα του Δημήτρη Παπουτσή στον Νίκο Ανδρουλάκη

Η εμπειρία του Δημήτρη Παπουτσή και στις εκλογές είναι πολύ μεγάλη.

Έζησε από κοντά κι αυτήν την προεκλογική περίοδο, είδε από κοντά το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Με την οποία συνομίλησε. Τώρα που όλα τέλειωσαν, σχολιάζει το αποτέλεσμα. Στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συνέντευξη

Ερ: Το σχόλιο σας για το πανελλαδικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Απ: Πέραν του κ. Βελόπουλου και της κ. Λατινοπούλου, οι περισσότεροι από τους πολιτικούς σχηματισμούς που πήρανε μέρος στις εκλογές δεν έχουν πολλούς λόγους να πανηγυρίζουν για το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ έχασε περίπου 900 χιλιάδες ψηφοφόρους από την προηγούμενη επίδοση της, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600 χιλιάδες ψηφοφόρους. Εμείς κερδίσαμε από αυτή τη δεξαμενή ως ΠΑΣΟΚ, μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Σημαίνει δηλαδή ότι δεν αξιοποιήσαμε μια δυνατότητα που είχαμε. Όλους αυτούς τους ψηφοφόρους από τους όμορους πολιτικούς χώρους που δεν ψήφισαν τα κόμματα αυτά, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε να ψηφίσουνε εμάς. Πολλοί απ’ αυτούς πήγανε σε άλλους πολιτικούς χώρους ή προτίμησαν να καθίσουν στο σπίτι τους. Η αποχή ήταν πρωτόγνωρη.

Ερ: Το τοπικό αποτέλεσμα έχει κάτι άλλο να σχολιάσουμε;

Απ: Κοιτάξτε έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τοπικού χαρακτήρα αλλά σε γενικές γραμμές είναι ανάλογο του αποτελέσματος σε πανελλήνιο επίπεδο. Εμείς είχαμε τοπικά δυο υποψηφιότητες. Εκ των οποίων η μια ήταν του κ. Ζαγοράκη, ήταν η πιο ισχυρή. Συνετέλεσε σε μια επιπλέον επίδοση αριθμητικά χωρίς όμως να μιλάμε για συγκλονιστικές διαφοροποιήσεις. Αξιοσημείωτη η περίπτωση του κ. Βελόπουλου. Ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψε υψηλά ποσοστά. Μεταξύ άλλων και στην περιοχή μας και μάλιστα σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες βγήκε και δεύτερο κόμμα. Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίζουν. Είναι πιο απαιτητικός σήμερα ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να πολιτευτούμε. Ο τρόπος ο παραδοσιακός, «εσύ είσαι ο κακός, εγώ είμαι ο καλός», «εσύ είσαι συντηρητικός και εγώ προοδευτικός», «εσύ είσαι ανθέλληνας και εγώ πατριώτης», αυτά σε ένα βαθμό μπορεί να παράγουν κάποια αποτελέσματα κυρίως σε μικρά κόμματα. Πρέπει πολλά να αλλάξουν στο τρόπο που πρέπει να πολιτευόμαστε αυτή την εποχή.

Ερ: Τι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ; Τι πρέπει να αλλάξει ο κ. Ανδρουλάκης;

Απ: Μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα που να θυμίζουν περισσότερο τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του παρελθόντος. Έτσι όπως είχαμε καταφέρει ως ΠΑΣΟΚ να το εμπεδώσουμε στην πολιτική, στην κοινωνική και στην ιστορική συνείδηση. Αυτό έχει να κάνει με τη ανάγκη να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες από την ηγεσία μας. Η ηγεσία μας είναι εκεί για να εκφράσει όχι μόνο το όλο ΠΑΣΟΚ αλλά και το όλο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες. Τα ξέρει αυτά η ηγεσία μας, τα ξέρει αυτά ο κ. Ανδρουλάκης. Θα τα συζητήσουν τα όργανα του κόμματος και αυτοί που έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη της οργάνωσης.

Προηγούμενο άρθρο

Απόλυτα σίγουρη η Ευαγγελία Δρακονάκη για το ορθό της πρότασης περί της πιάτσας των ταξί

Επόμενο άρθρο

Η Επιτροπή του άρθρου 152 απέρριψε την προσφυγή της Ομοσπονδίας