Dark Mode Light Mode

Το μήνυμα του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων προς τους πολίτες της Καβάλας

Φωτογραφία αρχείου

Η συζήτηση με τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη χωρίζεται σε δύο μέρη.

Τον… γρίφο για το ποιο τιμολόγιο ρεύματος είναι το πιο φθηνό και την απαραίτητη προσοχή των καταναλωτών- πολιτών, να συνεργάζονται με επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Με έναν επαγγελματία που είναι μέλος του συνδέσμου, μπορεί και χορηγεί παραστατικό για τις εργασίες που θα κάνει.

Η «μαύρη» εργασία επηρεάζει και τους ηλεκτρολόγους, τους ενοχλεί πολύ. Ο κ. Κωνσταντινίδης εκτός από την προσοχή των πολιτών, ζητά από το κράτος να κάνει ελέγχους. Γνωρίζοντας φυσικά ότι για το κράτος αυτή η δυνατότητα είναι δυστυχώς περιορισμένη. Σημειώνουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης είναι πρόεδρος του συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων του Ν. Καβάλας.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι έγινε με τα «χρωματιστά» τιμολόγια; Πως θα πληρώνουμε το ρεύμα;

Απ: Είναι κάτι το οποίο είναι έξω κι από τα δικά μας νερά… Αφορά ξεκάθαρα τις εταιρείες που πουλάνε ρεύμα. Ανεβαίνει η τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο, ανεβάζουνε και τις τιμές τους. Ο κόσμος γνωρίζει από χρηματιστήρια; Το θέμα είναι ότι ανεβαίνουν τα τιμολόγια. Το παρακολουθούμε όλοι, στα σπίτια μας, στα καταστήματα μας. Αντί να πέσουν τα τιμολόγια με τα κίτρινα, πράσινα, μπλε, ανεβαίνουν συνεχώς. Που είναι το κράτος που διασφαλίζει τη χαμηλή τιμή; Δεν γνωρίζω σαν ηλεκτρολόγος στο ίδιο μου το σπίτι τι να κάνω. Το έχουν κάνει χρηματιστηριακό προϊόν. Αν δεν ασχολείσαι με χρηματιστήριο, δεν μπορείς να επιλέξεις και εταιρεία ενέργειας.

Ερ: Πως βλέπετε τη ψυχολογία του κόσμου στο ρεύμα;

Απ: Ο κόσμος συνεχώς αλλάζει εταιρείες. Το καταλαβαίνουμε εμείς γιατί ενεργοποιούνται αμέσως οι επανέλεγχοι για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους. Έρχεται ένα χαρτί στους συμπολίτες μας από το ΔΕΔΔΗΕ που λέει ότι απαιτείται επανέλεγχος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Τα περισσότερα απ` αυτά τα έγγραφα οφείλονται στο ότι αλλάζει ο κόσμος εταιρείες. Παλιά δεν το είχαμε αυτό αλλά ο κόσμος τώρα ψάχνεται να πάει σε κάτι πιο φθηνό. Αλλάζει συνεχώς ο κόσμος τιμολόγια. Δεν υπάρχει σταθερότητα όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στην τιμή.

Ερ: Δουλειές υπάρχουν έξω για τους ηλεκτρολόγους;

Απ: Δουλειές υπάρχουν. Εδώ και δυο χρόνια που έχει φοβερή ανοικοδόμηση η περιοχή μας, υπάρχουν πολλές δουλειές. Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η ανάκαμψη. Ο κόσμος αρχίζει και ζορίζεται πάρα πολύ από την ακρίβεια που υπάρχει παντού. Έχουν αλλάξει τελείως τα τιμολόγια. Υπάρχει φοβερή ακρίβεια. Ταυτόχρονα δεν έχει ανέβει πολύ το βοιωτικό επίπεδο. Δεν έχουνε ανέβει οι μισθοί τόσο που να δικαιολογούν αυτές τις αυξήσεις.

Ερ: Τι άλλο θέλετε να μας πείτε για τις δραστηριότητες του συνδέσμου εργολάβων ηλεκτρολόγων; Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε;

Απ: Τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε είναι ξεκάθαρα προς τους πολίτες. Όταν καλούμε έναν τεχνικό να μας κάνει εργασία στο σπίτι, στο κατάστημα, στη βιοτεχνία, το πρώτο πράγμα είναι να ζητάμε την άδεια του. Να βλέπουμε ότι είναι όντως ενεργός ηλεκτρολόγος. Έχει άδεια. Μετά να τον βάζουμε σπίτι. Να μην ξεχνάμε ποτέ να ζητάμε το απαραίτητο παραστατικό, το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, απόδειξη κτλ.

*Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ταυτόχρονα και η γιορτή των εργολάβων ηλεκτρολόγων. Ο τοπικός σύνδεσμος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Δ.Σ και τα μέλη του Σ.Ε.Η. Καβάλας και οι συνταξιούχοι γιόρτασαν με ευλάβεια την γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησιά του Αγίου Νικολάου στην Καβάλας. Γιορτή των Ηλεκτρολόγων. Ευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τις ψυχές όλων μας , να ανοίγει τα πνευματικά μας μάτια στα σκοτάδια ετούτου του κόσμου και να μας προστατεύει από τις δοκιμασίες της ζωής. Υγειά και Καλές δουλειές σε όλα τα μέλη του κλάδου, στις οικογένειες τους, και σε όλο τον κόσμο».

Προηγούμενο άρθρο

12 πρόστιμα της Πυροσβεστικής σε πολίτες που άναψαν φωτιά αν και αυτό απαγορεύεται

Επόμενο άρθρο

Σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες προσλήφθηκαν και δουλεύουν!