Dark Mode Light Mode
«Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των παθολόγων μας στο Νοσοκομείο Δράμας»
Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υποδέχθηκε καθηγητές και μαθητές από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες (φωτογραφίες)
Συγκέντρωση αποφοίτων Γυμνασίου Αρρένων έτους 1969

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υποδέχθηκε καθηγητές και μαθητές από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες (φωτογραφίες)

Από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2024, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας είχε την τιμή να φιλοξενήσει το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “smArt – a joint venture of ART and AI“.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 17 μαθητές και 6 συνοδοί καθηγητές από τα σχολεία Karlsgymnasium München της Γερμανίας, Fenelon Lycee Clermont-Ferrand της Γαλλίας και Agrupamento de Escolas de Valonco Porto της Πορτογαλίας.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές έμειναν στις οικογένειες των μαθητών του σχολείου μας, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας και βιώνοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε γνωστικά αντικείμενα όπως οι Τέχνες, η Πληροφορική και οι ξένες γλώσσες, βοηθώντας τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες στη γλώσσα, την τεχνολογία και τη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Παράλληλα, οι μαθητές καλλιέργησαν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, βελτιώνοντας την ικανότητά τους στην αποτελεσματική επικοινωνία. Οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τέχνη και τη μουσική, μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούν αυτές τις τεχνολογίες για δημιουργικούς σκοπούς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους με τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείται η Τεχνητή Νοημοσύνη με υπευθυνότητα, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των χρηστών και η ορθή αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική και δημιουργική διαδικασία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις:

  1. “Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Τέχνη” από την κ. Γεωργία Μανέτα, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Πρέσβειρα του eTwinning.
  2. “Δημιουργικότητα με Τεχνητή Νοημοσύνη” από τον Δρ. Γεώργιο Παλαιγεωργίου, Καθηγητή Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με καλλιτεχνικά δρώμενα από τα μουσικά σύνολα του σχολείου, παραδοσιακούς χορούς και αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια ημερήσια εκδρομή στη Θάσο, αποκομίζοντας αξέχαστες εμπειρίες.

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κακάρας

Προηγούμενο άρθρο

«Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των παθολόγων μας στο Νοσοκομείο Δράμας»

Επόμενο άρθρο

Συγκέντρωση αποφοίτων Γυμνασίου Αρρένων έτους 1969