Dark Mode Light Mode

“… το πέρασμά σου από τη ζωή και τη δικαιοσύνη ήταν πολύ μεγάλο”

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επικήδειος λόγος για τον Στέλιο Γκρόζο που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα. Το κείμενο διαβάστηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία την περασμένη Κυριακή.


Αγαπητέ εισαγγελέα, φίλε Στέλιο Γκρόζο, ως αντιπρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, θέλω να εκφράσω τη θλίψη όλων το συναδέλφων για τον ξαφνικό θάνατό σου.

Η είδηση του θανάτου σου προκάλεσε βαθιά λύπη και συγκίνηση σε όλους τους Δικαστές και Εισαγγελείς, και όχι μόνο. Φίλε Στέλιο, ανάλωσες το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου στη δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας Δικαστική ευθυκρισία και εξαίρετο χαρακτήρα.

Συνδύαζες την επιστημονική επάρκεια με ένα μοναδικό ήθος, στοιχεία που συγκροτούν τον ιδανικό δικαστή και εισαγγελέα. Πάντα οι συνάδελφοι σου έβρισκαν στο πρόσωπό σου, τον πρόθυμο συνεργάτη και συμπαραστάτη, σε οποιοδήποτε προβλήμα τους όχι κατ’ ανάγκη μόνο νομικού χαρακτήρα.

Εξίσου χρήσιμες και ανθρώπινες ήταν οι συμβουλές σου για οποιοδήποτε θέμα αντιμετώπιζαν οι νεώτεροι συνάδερφοι σου. Έτσι κατέκτησες την γενική αγάπη και εκτίμηση όλων των συναδέλφων σου.

Η παρουσία σου στις έδρες των ποινικών δικαστηρίων ήταν μια εγγύηση ορθής απονομής της Δικαιοσύνης και μια ασφάλεια για τους συναδέλφους Δικαστές που δίκασαν μαζί σου.

Έτσι ως φυσική συνέπεια της Εισαγγελικής σου επάρκειας και πληρότητας ήταν να ανέλθεις στις ανώτατες βαθμίδες της Εισαγγελικής ιεραρχίας αποχωρώντας ως επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Φίλε Στέλιο, τα πολλά λόγια ίσως αδικούν αυτό που ήσουν. Και αυτό γιατί το πέρασμά σου από τη ζωή και τη δικαιοσύνη ήταν πολύ μεγάλο. Τα λόγια αυτά δεν αποτελούν κοινοτοπίες που έχουν θέση και λέγονται όταν χάνουμε αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά είναι μια ελάχιστη – επιγραμματική καταγραφή της προσωπικότητας
του αγαπημένου μας φίλου και Εισαγγελέα Στέλιου Γκρόζου του οποίου ο ξαφνικός χαμός μας προκάλεσε ανείπωτη θλίψη.

Αγαπητέ Στέλιο οι Δικαστές και Εισαγγελείς μέλη της Ενωσης Συνταξιούχων Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, της οποίας υπήρξες εκλεκτό μέλος εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας, προς την αγαπημένη σου σύζυγο, τα παιδιά σου και όλους τους οικείους. Αιώνια σου η μνήμη φίλε Στέλιο.

Προηγούμενο άρθρο

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης το περασμένο Σάββατο και οι λύσεις που υπάρχουν

Επόμενο άρθρο

10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κάθε τόπος και χορός»