Dark Mode Light Mode

«Το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής έγινε… μαραθώνιος»

Προχθές Τετάρτη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό ότι έστειλε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης με την οποία ζητά να επισπευσθεί η διαδικασία πληρωμής των ποσών από το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος μίλησε εξ αυτού του λόγου στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Στις ερωτήσεις που του έγιναν είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής από πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών έγινε μαραθώνιος!

Οι πληρωμές πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή. Ζητήσαμε στοιχεία από τον ενδιάμεσο φορέα (ΕΦΕΠΑΕ) και μάθαμε ότι μέχρι τώρα η κατάσταση είναι απογοητευτική αφού οι αιτήσεις είναι πέραν των 20.000 και έχουν πληρωθεί μόνο 1.047.

Εκ των οποίων μόνο 323 στο Νομό Καβάλας. Όπως πάει το πράγμα θα φτάσουμε σε πληρωμές που θα γίνουν και το επόμενο έτος! Για αυτό και με την επιστολή μας ζητάμε επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ο ενδιάμεσος φορέας μας λέει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πληρώσει 10 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή ποσό που θα αφορά 5.000 αιτήσεις. Εμείς θέλουμε να βρουν τρόπο να τρέξουν και για τις υπόλοιπες αιτήσεις. Αλλιώς αν καθυστερήσει κι άλλο η καταβολή της μη επιστρεπτέας προκαταβολής τότε το πρόγραμμα χάνει το νόημά του. Έτσι κι αλλιώς έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας και εμείς θέλουμε στήριξη».

Ο Απόστολος Χατζηχρήστος ρωτήθηκε και για το άλλο πρόγραμμα των συμψηφισμών με την απλήρωτη επιδότηση εργασίας. Πάλι σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Όπως είπε αυτό το πρόγραμμα έχει πληροφορηθεί ότι προχωρά, παρά το ότι και για αυτό υπάρχουν συχνά προβλήματα. Τα οποία τόνισε ότι λύνονται.

Προηγούμενο άρθρο

Θόδωρος Μαρκόπουλος περί συνεδριάσεων και αποχωρήσεων

Επόμενο άρθρο

Προσωπικό ΕΚΑΒ Καβάλας: Άλλοι φεύγουν κι άλλοι έρχονται!