Dark Mode Light Mode

Το πρόγραμμα «πλησίον της σύνταξης» στήριγμα της ΠΕ Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει καλά και άσχημα νέα. Τα καλά νέα αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού της. Στήριγμα της το πρόγραμμα «πλησίον της σύνταξης». Προσλήφθηκαν 10 άτομα, θα προσληφθούν ακόμη 10.

Για την ΠΕ Καβάλας με το τόσο λίγο προσωπικό, οι 20 συνολικά επιπλέον νέοι και εποχιακοί εργαζόμενοι είναι κάτι που μοιάζει με θαύμα. Τα άσχημα νέα αφορούν την όχληση των κουνουπιών. Δυστυχώς το πρόβλημα επανέρχεται. Και για τα δύο θέματα μίλησε στην Πρωινή ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχουν πολλά παράπονα για τα κουνούπια στη Νέα Καρβάλη. Μπορεί να μπει στο πρόγραμμα των ψεκασμών της Περιφέρειας ΑΜΘ και η Νέα Καρβάλη;

Απ: Η Νέα Καρβάλη είναι στο πρόγραμμα των ψεκασμών. Έχουμε κάνει φέτος ένα σύστημα ελέγχου στους ψεκασμούς που γίνονται. Αυτό απέδωσε μέχρι τις αρχές του Ιουλίου. Από εκεί και πέρα έχουμε μια έκρηξη του κουνουπιών. Έχουμε πρόβλημα αυτήν τη στιγμή στη Νέα Καρυά, στο Χαϊδευτό. Λιγότερο στην Κεραμωτή γιατί εκεί φυσάει πιο πολύ. Στη Νέα Καρβάλη έχουμε θέμα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό. Φιλοδοξία μας είναι όταν θα έχουμε μια νέα προκήρυξη και έναν νέο ανάδοχο να έχουμε και πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Ερ: Βλέπουμε, διαβάζουμε, ακούμε ότι με το πρόγραμμα πλησίον της σύνταξης η ΠΕ Καβάλας λύνει κάποια θέματα, με την έλευση προσωπικού. Σε ποιο βαθμό γίνεται αυτό και πως;

Απ: Δικαιούμασταν να πάρουμε έναν αριθμό ανθρώπων, να δουλέψουνε. Μέχρι τώρα πήραμε τους μισούς περίπου. Αυτό το κάνουμε έτσι, προκειμένου οι υπηρεσίες να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το προσωπικό. Αυτήν τη στιγμή αν βάλεις πολλούς νέους ανθρώπους ταυτόχρονα σε μια υπηρεσία, σίγουρα την απορυθμίζεις. Αυτήν τη στιγμή έχουμε καλύψει τα κενά. Αυτοί όλοι που διαμαρτυρόταν για τη λειτουργία της Διεύθυνσης  Μεταφορών, θέλω να πω ότι αυτήν τη στιγμή η υπηρεσία έχει τέσσερα άτομα από το πρόγραμμα. Ένα άτομο το οποίο μετατέθηκε από άλλη υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας και ακόμη ένα άλλο άτομο, το οποίο μετατέθηκε από υπηρεσία άλλου νομού. Αυτοί που διαμαρτύρονται έχουν εξαφανιστεί, δε μιλάει κανείς.

Ερ: Συνολικά πόσους επωφεληθήκατε με το πρόγραμμα πλησίον της σύνταξης;

Απ: Έχουμε πάρει 10 και θα πάρουμε άλλους 10. Λύθηκαν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη Διεύθυνση Μεταφορών, με το γραφείο κίνησης το οποίο είχε αποδιοργανωθεί με την αποχώρηση του υπαλλήλου εκεί. Το έχουμε επαναφέρει αυτή τη στιγμή. Έχουμε προσωπικό επάνω στη διεύθυνση τοπογραφίας αφού εκεί υπήρχε μια συσσώρευση δουλειάς και το πρόβλημα ήταν αρκετά μεγάλο. Με την πρόσληψη των υπολοίπων ανθρώπων που δικαιούμαστε να προσλάβουμε, θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Να είμαστε ειλικρινείς. Αν αύριο, μεθαύριο συνταξιοδοτηθούν κάποιοι μόνιμοι υπάλληλοι δεν θα μπορέσει να είναι ικανοποιητική λύση αυτό το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει για μια διετία. Αν δεν επεκταθεί θα έχουμε πρόβλημα. Μπορεί όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών το πρόγραμμα από 1+1 έτος, να γίνει 1+1+1. Δηλαδή τρία έτη.

Ερ: Μήπως υπάρχει κάτι καινούργιο για τα Λουτρά των Ελευθερών;

Απ: Όχι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, κάτι ανακοινώσιμο. Γίνεται μια προσπάθεια μήπως βρούμε κάποια λύση. Υπάρχει μια σύμβαση νομικά ισχυρή αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθρο

ΤΑΙΠΕΔ: Χρηματοδότηση €10 εκατ. σε 4 περιφερειακά λιμάνια για υποδομές cold ironing

Επόμενο άρθρο

Διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Θάσου - Πρόβλημα με την τάση στην Καβάλα