Dark Mode Light Mode

Το πρώτο έργο δυστυχώς περιμένει το δεύτερο!

Παρουσιάστηκε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ το περίεργο της υπόθεσης αναφορικά με τις υποδομές, τα τετραγωνικά μέτρα στην καπναποθήκη που είναι γνωστή ως κτήριο πρώην ΕΟΚ. Αποδείξαμε ότι οι υποδομές είναι έτοιμες ωστόσο δε χρησιμοποιούνται ούτε από το δήμο Καβάλας ούτε από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα εξήγησε ότι επίκειται μετακόμιση των δημοτικών υπηρεσιών στα γραφεία που έχουν ετοιμασθεί και βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Από την άλλη πλευρά, δέχθηκε ότι το υπουργείο ενώ αρχικά βιάζονταν να εγκατασταθεί στους δικούς του χώρους, παρόλα αυτά δεν έχει επανέλθει. Έτσι, αποφάνθηκε η δήμαρχος, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για τη μετακόμιση από το κτήριο της δημοτικής αστυνομίας, του τμήματος εσόδων, του ταμείου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πληροφόρηση που είχαμε για το ίδιο θέμα από την αντιδήμαρχο Ευαγγελία Δρακονάκη. Είναι αλήθεια ότι στον πρώτο όροφο υπάρχουν αρκετά τετραγωνικά μέρα και έτοιμα γραφεία προκειμένου να φιλοξενήσουν υπηρεσίες του δήμου. Κάτι όμως που μάλλον δε θα γίνει άμεσα, αφού το έργο που εκτελέστηκε με χρήματα του δήμου και είναι το πρώτο από τα δύο δημοτικά έργα στο ίδιο κτήριο, είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί έτσι εύκολα.

Προκύπτει ότι η μελέτη του έργου δεν περιελάμβανε την προμήθεια κι εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και διαδικτύου. Αυτά όμως προβλέπονται στη μελέτη της νέας εργολαβίας που βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής της συμβάσεως. Όπως εξήγησε η Ευαγγελία Δρακονάκη, υπάρχει ήδη συνεννόηση με τον ανάδοχο ώστε όταν υπογράψει τη σύμβαση κι εγκατασταθεί στο χώρο πριν από οτιδήποτε άλλο να εγκαταστήσει το τηλεφωνικό κέντρο και να εξασφαλίσει διαδικτυακή σύνδεση. Μόνο τότε θα μπορέσουν να εργαστούν στα νέα γραφεία οι δημοτικές υπηρεσίες. Ακόμη κι αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα, καθώς λόγω της γραφειοκρατίας θα καθυστερήσει και πάλι η ουσία. Δηλαδή την εγκατάσταση του αναδόχου για το μεγάλο έργο συνολικής ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου πρώην ΕΟΚ.

 

Προηγούμενο άρθρο

«Αποδομήσαμε τη μελέτη του ΤΕΕ»

Επόμενο άρθρο

Τ. Αγγελίδης: «Προχωράμε και τους αφήνουμε πίσω μας»