Dark Mode Light Mode
Πάλι υποψήφιος ο Γιώργος Καλαντζής
Το πρόβλημα της λειψυδρίας και η Θάσος- Σχολιάζει ο Νίκος Τσιλογιώργης
Αγιασμοί και δραστηριότητες τοπικών συλλόγων

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και η Θάσος- Σχολιάζει ο Νίκος Τσιλογιώργης

Μία ακόμη φωνή για το πρόβλημα της λειψυδρίας στη Θάσο.

Μια ακόμη επισήμανση ώστε για το επόμενο Καλοκαίρι να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες. Συνέντευξη για τον τουρισμό με τον Νίκο Τσιλογεώργη, πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης. Επισημαίνει την φετινή επιτυχία αλλά ζητά παρεμβάσεις για να υπάρξει το επόμενο Καλοκαίρι μικρότερο πρόβλημα στον τομέα της ύδρευσης.

Η συνέντευξη

Ερ: Από πλευράς τουρισμού, τι είδατε στη Θάσο φέτος το καλοκαίρι;

Απ: Φέτος η χρονιά ήταν ιδιαίτερα καλή. Το 2019 που είχαμε ρεκόρ αφίξεων και συχνά το μνημονεύαμε ως το καλύτερο ως τώρα, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Όλα τα επίσημα στοιχεία που μας ανακοινώνει το Λιμεναρχείο δείχνουν ότι φέτος είχαμε μια αύξηση αφίξεων και αναχωρήσεων γύρω στο 20%. Σημαίνει πρακτικά αυτό ότι για τους 3 τελευταίους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο επισκέφτηκαν το νησί γύρω στους 730.000 επισκέπτες. Κίνηση υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη. Σε κάποια στιγμή υπήρχαν χιλιάδες αυτοκίνητα. Η Θάσος τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στον οδικό τουρισμό. Έχουμε πολλούς Βαλκάνιους, Βουλγάρους, Ρουμάνους, Τούρκους, Σκοπιανούς κλπ. Κατά συνέπεια η κίνηση ήταν ασφυκτική. Για έναν που είναι ανυποψίαστος και έρχεται στο νησί και βλέπει αυτή την κίνηση, μένει πραγματικά έκπληκτος. Θέλει προσοχή. Είχαμε κάποια τροχαία. Οι δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση, είναι συντηρημένοι.

Ερ: Αντέχει αυτόν τον τουρισμό -ή και περισσότερο- η Θάσος;

Απ: Οι υποδομές της Θάσου, άντεξαν και φέτος. Αν εξαιρέσουμε το νερό. Το μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο για τη Θάσο αλλά γενικότερα για όλα τα νησιά, είναι το νερό. Φέτος είχαμε κάποια προβλήματα. Μικρά ή μεγάλα σε ορισμένους οικισμούς όπως π.χ. στο Θεολόγο που είναι το δικό μου χωριό. Ο Θεολόγος που παλαιότερα «πνιγόταν» στο νερό στην κυριολεξία, φέτος είχε πρόβλημα. Φέτος είχαμε διακοπές υδροδότησης. Όταν ερχόταν το νερό μετά τη διακοπή, γινόταν ένας μικρός πανικός, με τον εξαερισμό κλπ. Ωστόσο κι αυτό αντιμετωπίστηκε. Το λέμε, το εξηγούμε αυτό για να μην τρομοκρατείται ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν έργα οπωσδήποτε. Καινούργιες γεωτρήσεις. Να εμπλουτιστούν οι υφιστάμενες. Ότι έχει σχέση με τη διανομή του νερού. Υπάρχουν και διαρροές στο δίκτυο. Ακόμη πρέπει να ενημερώνετε ο κόσμος για τις διακοπές του νερού. Με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλοι έχουν υποψιαστεί από τα προηγούμενα χρόνια και έχουν κάνει το κουμάντο τους. Έχουν δεξαμενές. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε επισκέπτες που ερχόταν για πρώτη φορά στη Θάσο, την ώρα που έμπαιναν στα δωμάτια τους και ήθελαν να κάνουν ένα μπάνιο να υπήρχε εκείνη την ώρα διακοπή. Η πρώτη δηλαδή εντύπωση ήταν αρνητική.

Προηγούμενο άρθρο

Πάλι υποψήφιος ο Γιώργος Καλαντζής

Επόμενο άρθρο

Αγιασμοί και δραστηριότητες τοπικών συλλόγων