Dark Mode Light Mode
Η οδική βοήθεια Μπανανή έκοψε βασιλόπιτα (φωτογραφίες)
Το σχόλιο του Βασίλη Τσιάντου για την «ενδυνάμωση» του Δ.Π.Θ. με τμήματα Καβάλας- Δράμας
Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου

Το σχόλιο του Βασίλη Τσιάντου για την «ενδυνάμωση» του Δ.Π.Θ. με τμήματα Καβάλας- Δράμας

Με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας την Τετάρτη, έγινε επίσημα γνωστή η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) με τα τμήματα Καβάλας- Δράμας του ΔΙΠΑΕ. Καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας (όπως επίσης στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας) ο κ. Βασίλης Τσιάντος, σχολίασε επί των προτεινόμενων αλλαγών:

«Ο νόμος για την συγχώνευση των τμημάτων της Καβάλας-Δράμας στο ΔΠΘ μπαίνει στην τελική ευθεία. Στα θετικά η ίδρυση Σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Λογιστικής. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση, να βελτιωθεί όπου χρειάζεται και να ψηφιστεί άμεσα.

Τέλος, το επόμενο βήμα είναι να γίνει γρήγορα η μετάβαση στην νέα κατάσταση (Γραμματείες, φοιτητολόγιο, ΕΛΚΕ, διαχείριση προγραμμάτων, κ.λπ.). Τα “ψευδο-ερωτήματα” που υπήρχαν πριν ακόμη την δημοσίευση του σχεδίου νόμου απαντήθηκαν.

Όλοι θα μεταφερθούν στο ΔΠΘ, φοιτητές, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι και φυσικά όλα τα μέλη ΔΕΠ (ούτε πρόκειται να χάσει κανένας, ειδικά τα μέλη ΔΕΠ, την δουλειά του, όπως έγραφε τοπικό μέσο ενημέρωσης!).

Υπάρχει ένα θέμα με τους συμβασιούχους που καλύπτουν θέσεις πάγιες και είναι η ραχοκοκαλιά υπηρεσιών όπως ο ΕΛΚΕ στην Καβάλα, το Δίκτυο, κ.λπ. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα. Επίσης, η μεταφορά των προγραμμάτων και των εσόδων και κονδυλίων των μεταπτυχιακών, κ.λπ. να γίνει άμεσα και όχι μετά από 18 μήνες που έγινε στην προηγούμενη κατάσταση (ΤΕΙ ΑΜΘ σε ΔΙΠΑΕ).

Το σχέδιο νόμου, αλλά και η διαβούλευση, σίγουρα θα δώσουν την ευκαιρία να βελτιωθούν σημεία που χρήζουν κάτι τέτοιο. Ευκαιρία να φανεί και το διαφορετικό επίπεδο διαλόγου που περιμένει ο κόσμος από τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας».

Προηγούμενο άρθρο

Η οδική βοήθεια Μπανανή έκοψε βασιλόπιτα (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου