Dark Mode Light Mode
Ξεκινά η κατασκευή σταθμού διοδίων στην Ασπροβάλτα
Το Σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας εδραιώνεται στις καρδιές των επαγγελματιών εστίασης
Βραβείο και άλλα νέα για το αεροπορικό σόου

Το Σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας εδραιώνεται στις καρδιές των επαγγελματιών εστίασης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης και μαγείρων το τρίτο σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας που διοργανώνει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υλοποιώντας την σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας. Ο επόμενος κύκλος και τελευταίος θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου και πάλι στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου «Εσπέρια» της Καβάλας.

Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κα Αναστασία Ιωσηφίδου με τους, Μακρίνα Στρατηλάτη και Αλέξανδρο Τσάλκο

Στους συμμετέχοντες μίλησαν, ο κ. Αλέξανδρος Τσάλκος, χημικός, οινολόγος & sommelier, που παρουσίασε την τέχνη του οίνου, τις ποικιλίες κρασιού που παράγονται στην περιοχή μας, τον τρόπο συντήρησης του κρασιού και τον συνδυασμό των διαφόρων ποικιλιών με το φαγητό.

Η Ελίνα Τσαλουχίδου, καθηγήτρια Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας

Στην συνέχεια, η Ελίνα Τσαλουχίδου, καθηγήτρια Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας, του τμήματος «Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» παρουσίασε την τέχνη του σερβιρίσματος, τον τρόπο καλωσορίσματος των πελατών στο εστιατόριο και πολλές άλλες πρακτικές τεχνικές  που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης μας.

Η γεμάτη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Εσπέρια»

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη που μαγείρεψε μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, τζατζίκι με σέσκουλα και καβουροπίλαφο με μπλε καβούρια. Τα μπλε καβούρια πρόσφερε ο Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής νομού Καβάλας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Θέμα του 3ου κύκλου των σεμιναρίων ο συνδυασμός κρασιού με φαγητό (Στην εικόνα από δεξιά, Νίκος Φωτιάδης, Αλέξανδρος Τσάλκος και Βασίλης Σιμιτλιώτης, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Αμιάδου Μαρία

Βοηθοί του chef, ώστε να γίνει η καλύτερη προετοιμασία και παρουσίασή τους, είναι οι, Βασίλης Σιμιτλιώτης (chef) και οι μαθητές του Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας τμήματος «Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» Αμιάδου Μαρία και Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημερινό σεμινάριο κάλυψε με τηλεοπτικό συνεργείο η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) που με τον τρόπο αυτό θα τύχει πανελλήνιας προβολής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινά η κατασκευή σταθμού διοδίων στην Ασπροβάλτα

Επόμενο άρθρο

Βραβείο και άλλα νέα για το αεροπορικό σόου