Dark Mode Light Mode

Το σκάφος HakunaMATATA με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφίτση πρώτο στην Ρεγκάτα Φιλίας

Η Ρεγκάτα της Φιλίας ή FriendshipRegatta  είναι ένας αγώνας ιστιοπλοΐας συνολικής διάρκειας μιας εβδομάδας κάθε Ιούλιο στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου
Διοργανώνεται εδώ και 2 χρόνια από τον Όμιλο Θαλάσσιων Αθλημάτων Καβάλας μαζί με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Σκοπός των διοργανωτών είναι η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων πληρωμάτων από όλα τα Βαλκάνια και η ανάδειξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού.
Φέτος η regatta ξεκίνησε από το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική στις 6 Ιουλίου, όπου έγιναν 2 ιστιοδρομίες,  επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Άγιο Ευστράτιο και ολοκληρώθηκε στην Λήμνο στις 11 Ιουλίου.

Μπορεί η διαδρομή των 70 ναυτικών μιλίων έως τον Άγιο Ευστράτιο να ταλαιπώρησε τα πληρώματα των 16 σκαφών λόγω ασθενούς ανέμου, αλλά η υπέροχη φιλοξενία και η ζεστασιά των ντόπιων τους αποζημίωσε με το παραπάνω

Η Δήμαρχος, κα  Μαρία Κακαλή,  η υπεύθυνη του Δήμου για τη διοργάνωση, κα Χρύσα Καραϊσκάκη και ο υπεύθυνος του Λιμενικού Σταθμούκ.Νίκος Γκάνας, φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια της διήμερης παραμονής στο όμορφο νησί. Η ξενάγηση στο μουσείο της Δημοκρατίας και η διοργάνωση της κεντρικής εκδήλωσης απονομών στις 9 Ιουλίου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.  Στις 10 του μήνα το πρωί τα σκάφη εκκίνησαν για τη Λήμνο με τέλειες συνθήκες αέρα και τη συνεχή συνοδεία του Λιμενικού Σώματος που με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Λήμνου. κ. Γιώργο Αρβανίτη, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να διευκολύνει όλες αυτές τις ημέρες πληρώματα και σκάφη.

Η υποδοχή στη Μύρινα όπως και πέρσι ήταν υποδειγματική με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. κ. Χαράλαμπο Δαλαβίτσο και το μέλος κ. Στέλιο Μαμουζέλο,  να παραχωρούν για τα σκάφη όλο τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, όπως και ρεύμα και νερό Συγχρόνως εκπρόσωπος του Δήμου Λήμνου προσέφερε σε κάθε σκάφος ποικιλία τοπικών προϊόντων.

Τη τελευταία ημέρα,  11 Ιούλη, πραγματοποιήθηκαν με ιδανικές συνθήκες 2 ιστιοδρομίες μπροστά από τα Ρηχά Νερά προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους λουόμενους.
Το ίδιο βράδυ ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινακης,  μαζί με τον πανταχού παρόντα αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μοσχάκη,  δεξιώθηκαν τα πληρώματα με τοπικά εδέσματα πριν τις τελικές απονομές των επάθλων στους νικητές, με αθλοθέτηση από τον Δήμο Λήμνου.  Ακολούθησε υπέροχη συναυλία από το τοπικό συγκρότημα του Δημήτρη Μαυρακη.

Σκοπός των διοργανωτών για το 2019 είναι η προσέλκυση ακόμη περισσότερων σκαφών ειδικά από την κοντινή Τουρκία αναδεικνύοντας τη Ρεγκάτα της Φιλίας σε θεσμό σύνδεσης όλων των Βαλκανικών και γειτονικών κρατών.

Για την ιστορία,  την πρώτη θέση κατέκτησε το σκάφος HakunaMATATA με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφίτση.

 

Δελτίο τύπου

Προηγούμενο άρθρο

Αναβάλλεται λόγω πένθους και το Φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα»

Επόμενο άρθρο

Συλλογή ειδών για τους πληγέντες των πυρκαγιών απο τους εθελοντές της action team