Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
Η άνετη σάλα, η ξύλινη οροφή, η σμιλευμένη πέτρα, το τζάκι και τα χρηστικά αντικείμενα αλλοτινών εποχών δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ορεσίβιας ζεστασιάς. Το μενού που ακόμα διαμορφώνεται, προσφέρει αυτήν τη στιγμή παραδοσιακά ελληνικά κρέατα (παϊδάκια, κότσι, μπιφτέκι, χοιρινό σιδηρόδρομο) και δυο επιλογές steak, rib eye και Flat Iron από Black Angus.
Από ένα λάθος της στιγμής πήραμε τον παλιό δρόμο της επαρχίας Νέστου για να φτάσουμε στο ορεινό Διπόταμο, ακολούθησε μια αυτοκινητάδα με στροφές, ισιάδες και πάλι στροφές, ανάμεσα σε πευκόφυτες ρεματιές και χαράδρες, κάναμε βέβαια και τις απαραίτητες στάσεις για να «ρουφήξουμε» την ομορφιά του τοπίου και καθαρό βουνίσιο αέρα.
Φτάνοντας στη κεντρική πλατεία του Διπόταμου των 40 κατοίκων αντικρίζουμε την εξοχική ταβέρνα που έχτισε πρόσφατα από πέτρα και ξύλο ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Γιώργος Θεοφυλακτίδης ενώ δίπλα διαμορφώνει και αναδεικνύει το πάρκο του χωριού του. Για να τιμήσει την μνήμη της μητέρας του δημιούργησε την παραδοσιακή διώροφη ταβέρνα «Το στέκι της Ελένης» χρησιμοποιώντας μόνο πέτρα και ξύλο.