Dark Mode Light Mode
ΑΣΕΑ Καβάλας: Πρωταθλητής Βόρειας Ελλάδας ο Μάνος Αλαρούπι
Το συμπέρασμα των ιδιωτών- επαγγελματιών για την πορεία του αεροδρομίου της Καβάλας
Καταδικάστηκε ο … «μπροστινός» επιχείρησης εστίασης

Το συμπέρασμα των ιδιωτών- επαγγελματιών για την πορεία του αεροδρομίου της Καβάλας

Ο συμπολίτης Κώστας Οικονομόπουλος δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στο αεροδρόμιο της Καβάλας “Μέγας Αλέξανδρος”.

Επί σειρά πάρα πολλών ετών. Με αφορμή τη συζήτηση για αυτό, σε σχέση και με την αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μίλησε στην Πρωινή. Η σύντομη του συνέντευξη περιελάμβανε το συμπέρασμα του για τη σημερινή κατάσταση. Κατ’ ουσία το συμπέρασμα, την εμπειρία του ιδιωτικού τομέα επί του θέματος.

Ο κ. Οικονομόπουλος εκτιμά ότι η Αλεξανδρούπολη προηγείται αεροπορικώς της Καβάλας (από πλευράς κίνησης επιβατών και κυρίως πτήσεων από και προς Αθήνα) για τους εξής λόγους:

1) Λόγω γενικότερων μέτρων ανάπτυξης- στήριξης της Θράκης. Στα οποία πιθανόν να εντάσσονται και οι επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές (με αφετηρία το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης).

2) Λόγω της ανόδου του οδικού τουρισμού. Οι ευρωπαίοι επισκέπτες στη Θάσο ίσως και να μην συμφωνούν να συνυπάρχουν με τους Βαλκάνιους. Δεν θέλουν να κάνουν διακοπές μαζί τους. Έτσι μειώθηκαν οι Καλοκαιρινές πτήσεις τσάρτερ και η πληρότητα των πτήσεων. Όσων συνεχίζονται…

3) Λόγω του ότι η Aegean είναι σήμερα μονοπώλιο στις αεροπορικές συγκοινωνίες κι αυτή προτιμά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Η εκτίμηση του συμπολίτη είναι ότι «… δεν θα φθάσουμε ποτέ το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης που σήμερα έχει 5 πτήσεις ημερησίως για την Αθήνα».


Στο πλαίσιο της πρόσφατης ανακοίνωσης της Aegean με δύο επιπλέον δρομολόγια από και προς Καβάλα τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, συμπολίτης έψαξε τις τιμές που προσφέρονται από την εταιρία. Διαπίστωσε και εφόσον η κράτηση γίνει σήμερα, ότι τα εισιτήρια μπορεί κάποιος να τα αγοράσει στην τιμή των 56 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο

ΑΣΕΑ Καβάλας: Πρωταθλητής Βόρειας Ελλάδας ο Μάνος Αλαρούπι

Επόμενο άρθρο

Καταδικάστηκε ο … «μπροστινός» επιχείρησης εστίασης