Dark Mode Light Mode

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ στηρίζει, καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία- συγκέντρωση

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Μίλησε ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Κώστας Χατζηαναστασίου. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος τύπου κ. Σκαρτούλης και ο πολιτευτής Λεωνίδας Παππάς. Το ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική για το φορολογικό νομοσχέδιο. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις. Δια του προέδρου του παρουσιάζει αντιπροτάσεις. Ο κ. Χατζηαναστασίου κάλεσε τους Καβαλιώτες να είναι το πρωί στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας.

Είπε στους δημοσιογράφους:

«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Αύριο, στην Καβάλα όπως και σε όλη την Επικράτεια, υπάρχει γενική απεργία και κινητοποίηση όλου του ιδιωτικού τομέα, απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που θα οδηγήσει βίαια εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους εκτός αγοράς εργασίας, καθώς πλέον δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Συμμετέχουμε στην αυριανή κινητοποίηση και στηρίζουμε την αντίδραση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων της Καβάλας απέναντι σε αυτό που έρχεται για όλους μας.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η Ν.Δ. μέχρι πριν από λίγους μήνες, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεσμευόταν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση φόρου, αλλά αντίθετα υποσχόταν κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και την μείωση των τεκμηρίων χωρίς αστερίσκους.

Επιπλέον, κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για δήθεν κρυφή φορολογική ατζέντα, επειδή προτείναμε μεγαλύτερη κλιμακωτή φορολόγηση στα μερίσματα άνω των 50.000,00€. Και σας ρωτώ πόσοι Καβαλιώτες έχουν μερίσματα πάνω από 50.000,00€;

Ανήκουν αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι στη μεσαία τάξη; Αντ’ αυτού, η σημερινή κυβέρνηση, γεμάτη από αλαζονεία και έπαρση, εξαπατώντας αναμφίβολα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, εξαγγέλλει ένα νέο οριζόντιο κεφαλικό φόρο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ παραμένει και το τέλος επιτηδεύματος έστω και μειωμένο κατά 50%.

Η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί χάδι για τους μεγάλους φοροφυγάδες και δυσβάσταχτο βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου.

Συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στον τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, για την οποία επί 4 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε, ενώ θυμίζουμε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που εστάλη στη Βουλή και στις Βρυξέλλες υπάρχει μηδενικός στόχος εσόδων από καταπολέμηση φοροδιαφυγής για το 2024!!!

Η απόφαση να ληφθεί αυτό το μέτρο αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μία εποχή που τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς αδυνατούμε ή αρνούμαστε πεισματικά να τα αξιοποιήσουμε και γυρνάμε πολλές δεκαετίες πίσω με την επιβολή τεκμηρίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την κατάθεση του επίμαχου φορολογικού νομοσχεδίου, συναντήθηκε με τους Προέδρους του ΤΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Οικονομικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και με άλλους φορείς, άκουσε τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους και τους ενημέρωσε για την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως αντίθετο με την επιβολή οριζόντιων κεφαλικών φόρων μέσω τεκμηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θεωρούμε ότι αυτού του είδους η αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή σε απολύσεις προσωπικού και σε έξωση χιλιάδων επαγγελματιών από την αγορά εργασίας.

Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι υπαρκτό, αλλά δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον άδικο και παράλογο τρόπο. Εμείς προτείνουμε αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, περαιτέρω διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με αντίστοιχη παροχή κινήτρων, επέκταση της χρήσης των POS σε όλους τους επαγγελματίες και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών εργαλείων της Α.Α.Δ.Ε.

Αυτές τις παρεμβάσεις άλλωστε προτείνουν και ζητούν και οι κοινωνικοί εταίροι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Και φυσικά, ζητάμε επιτακτικά εδώ και πολλούς μήνες από τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να λάβουν μέτρα για να βάλουν φρένο στην αισχροκέρδεια των καρτέλ του λιανεμπορίου, των τραπεζών και της ενέργειας.

Η ακρίβεια γονατίζει καθημερινά τους πολίτες και η Ν.Δ. μας εμπαίζει με την παρουσία του πρωθυπουργού στα σούπερ μάρκετ συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων και με την επιβολή 1 ή 2 προστίμων σε μεγάλες εταιρείες, για τα οποία ασκούνται προσφυγές και η είσπραξής τους μετατίθεται για πολλά χρόνια αργότερα, ενώ η αισχροκέρδεια και η πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη ακρίβεια συνεχίζονται.

Από τη σωστή λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και από την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών, θα προέλθουν έσοδα υπεραρκετά για την χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους».

Ανάρτηση του Δημήτρη Παπουτσή

Ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας έκανε ανάρτηση σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το κόμμα στη δεύτερη θέση: «Από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 πολλοί στο ΠΑΣΟΚ περιμέναμε μία τέτοια στιγμή…

Θυμίζω ότι σ’ εκείνες τις εκλογές η ΝΔ ήταν πρώτη με ποσοστό 18,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με ποσοστό 16,5% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με ποσοστό 14,5%… Και φυσικά στη συνέχεια ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που προεξοφλούσαν ως βέβαιη, «επένδυαν», ή και «αγωνίστηκαν», στοχεύοντας στην πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ…

Και ήμαστε βέβαιοι για τους αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα…Στην αρχή για την πολιτική επιβίωση του και στη συνέχεια για το δυνάμωμα του… Όπως φυσικά, ήμαστε βέβαιοι και για το ιστορικό δίκιο αυτών των αγώνων… Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ και πάλι κυβερνητική δύναμη… Όμως θα γίνει…Και ο αγώνας συνεχίζεται…».

Προηγούμενο άρθρο

Δημήτρης Καρατσιώρας: Διαβάσαμε και απορρίψαμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζεται η εκπαίδευση πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθείων