Dark Mode Light Mode

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η προηγούμενη γκρίνια

Με την ευκαιρία του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, στο τέλος της εβδομάδας, οι μηχανές ζεσταίνονται πάλι!

Η τουριστική κίνηση ανεβάζει ταχύτητα, το πραγματικό Καλοκαίρι είναι πιο κοντά. Για το Νομό της Καβάλας. Όλοι οι επαγγελματίες προετοιμάζονται. Αν και εν τω μεταξύ παραπονούνται, κάποιοι, για το διάστημα που προηγήθηκε.

Από το Πάσχα και μετά και έως την προηγούμενη εβδομάδα. Υπήρξε όντως «κοιλιά» στην τουριστική κίνηση στο Νομό μας; «Όχι» απαντά ο Γιάννης Χατζηγερακούδης. Επαγγελματίας του τουρισμού και στη Θάσο και στην Κεραμωτή. Ο κ. Χατζηγερακούδης μίλησε στην Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως είναι τα τουριστικά αυτή τη στιγμή στη Κεραμωτή και στη Θάσο; Εννοώ το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.

Απ: Ξεκινήσαμε. Η περίοδος άρχισε. Στην αρχή με τον οργανωμένο τουρισμό. Τα Σαββατοκύριακα έχουμε επισκέπτες από τα Βαλκάνια και προχωράμε.

Οι ενδείξεις είναι πολύ καλές και για το ηπειρωτικό μέρος της Καβάλας αλλά και για το νησί. Θα είναι μια καλή χρονιά.

Ερ: Στη Θάσο λένε μερικοί ότι μετά το Πάσχα έγινε μια μεγάλη «κοιλιά».

Απ:  Γκρίνιες που πάντα τις ακούμε τέτοιες εποχές… Είναι εποχή που ξεκινάει η περίοδος. Το Σαββατοκύριακο είχε καλή ροή. Γεμίζανε τα ferry Boat που περνούσανε απέναντι. Από την Κεραμωτή στη Θάσο. Ήταν βέβαια για μικρής διάρκειας διακοπές, μιλάμε για το Σαββατοκύριακο. Ξεκινάμε άμεσα.  Βλέπουμε εμείς τα σκαμπανεβάσματα και μερικές φορές γκρινιάζουμε.

Ερ:  Μας λέτε δηλαδή ότι θα πάνε καλά τα πράγματα;

Απ:  Σίγουρα θα πάνε καλά. Το μόνο που φοβόμαστε είναι κάποιο έκτακτο γεγονός που μπορεί να επηρεάσει άμεσα. Να αλλάξει τα δεδομένα που σας είπα. Προς το παρόν δε φαίνεται κάτι που να σταματάει αυτό που έχουμε. Δηλαδή τις κρατήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ερ: Είναι τα γνωστά δηλαδή επισκέπτες από τα Βαλκάνια ή κάτι το πρωτοεμφανιζόμενο;

Απ:  Πάλι μιλάμε για πρώτο λόγο τους επισκέπτες από τα Βαλκάνια. Από εκεί και πέρα ανεβασμένη ήταν η παρουσία με τους Τούρκους στη γιορτή που έχουν. Δεν επηρέασε πολύ το νησί η χρεοκοπία που είχαμε με Γερμανικό γραφείο τουρισμού.  Έτυχε να επηρεάσει τα μεγάλα νησιά, την Κρήτη, τη Ρόδο κλπ. Φυσικά και τη Θάσο αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που ανησυχούμε.

Ερ: Από πλευράς τιμών, οι επαγγελματίες του τουρισμού ανεβάσατε τις τιμές σας ή είναι τιμές του 2023;

Απ: Απ’ ότι ξέρω στα καταλύματα δεν υπάρχουν αυξήσεις. Υπάρχει μια ανησυχία όσον αφορά την εστίαση. Τα καταλύματα έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσίας την οποία επηρέασε μόνο η ενεργειακή κρίση. Από εκεί και πέρα στην εστίαση λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που γίνονται σε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν, έχουμε αυξήσεις. Είναι λίγο πρόβλημα αυτό. Είναι όμως και παγκόσμιο θέμα. Αυτός που θα έρθει για διακοπές στο Νομό Καβάλας δεν το συναντά μόνο εδώ αλλά και στη χώρα που ζει.

Προηγούμενο άρθρο

Δεν είμαστε αρμόδιοι, απαντά ο Χ. Τριαντόπουλος για τις αποζημιώσεις λόγω Αντόνοβ

Επόμενο άρθρο

Και ηλεκτρονική η εκλογική διαδικασία δασκάλων – νηπιαγωγών