Dark Mode Light Mode

Τοπικοί φορείς προετοιμάζονται για την τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου

Τα χρόνια πριν από την πανδημία Ίσως και πριν από τα μνημόνια, οι τουριστικές εκθέσεις ήταν στην καθημερινότητα των τοπικών φορέων.

Χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες. Στις τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού, των βαλκανικών χωρών και της υπόλοιπης Ευρώπης. Την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Νομάρχης και οι αντινομάρχες ταξίδευαν συχνά στη διάρκεια του χειμώνα για να προβάλλουν το Νομό σε διάφορους προορισμούς. Τα ίδια και οι Δήμαρχοι- Αντιδήμαρχοι- δημοτικοί σύμβουλοι.

Η διαδικασία στο μεταξύ ατόνησε και λόγω της οικονομικής στενότητας και λόγω του ότι αναπτύχθηκαν άλλοι τρόποι προβολής. Κυρίως μέσω του διαδικτύου. Της οικονομικής στενότητας επακολούθησε η πανδημία όπου οι εκθέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι τοπικοί φορείς ξεχώρισαν τις εκθέσεις στη βαλκανική. Από όπου άλλωστε προέρχεται ο λεγόμενος οδικός τουρισμός, που συνέχισε απτόητος τις αφίξεις τα Καλοκαίρια και της πανδημίας. Αυτήν την εβδομάδα ήρθε η ώρα ο Νομός Καβάλας να κάνει αισθητή την παρουσία του στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου. Οι πληροφορίες και οι ανακοινώσεις περιγράφουν μαζική μετακίνηση φορέων του Νομού Καβάλας στο Βουκουρέστι για την έκθεση από 24 Φεβρουαρίου μέχρι και 27 Φεβρουαρίου.

Με τα έως τώρα στοιχεία στην έκθεση τουρισμού του Βουκουρεστίου θα λάβουν μέρος η δημοτική επιχείρηση του δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια», ο σύνδεσμος ξενοδόχων Θάσου, ο Δήμος Θάσου μέσω  της ανώνυμης εταιρίας του και άλλοι.

Φυσικά στην έκθεση του Βουκουρεστίου θα μεταβούν για να παρουσιαστούν και να έχουν γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις και ιδιώτες επαγγελματίες του τουρισμού απ΄όλο το Νομό Καβάλας. Όλα αυτά δεν είναι λάθος. Δεν είναι υπερβολικά, ούτε γίνονται τυχαία. Οι Ρουμάνοι έρχονται συνεχώς και περισσότεροι στην περιοχή και η έκθεση της Ρουμανίας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη προοπτική. Στο παρελθόν η Καβάλα και όλη η Ελλάδα- ειδικά η Βόρεια Ελλάδα- έδιναν και μία άλλη διάσταση στη συμμετοχή τους.

Μεταφέρονταν σε εκθέσεις όπως της Σόφιας, του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου αλλά και της Κωνσταντινούπολης και χορευτικά συγκροτήματα. Μέσω πολιτιστικών συλλόγων κάθε Δήμου. Μισθώνονταν τουριστικά λεωφορεία. Οργανώνονταν πολυπρόσωπες αποστολές κτλ. Αυτή, η άλλη πλευρά της τουριστικής προβολής, έμεινε στην άκρη καθώς στις εκθέσεις (ειδικά της βαλκανικής) επικρατεί σε μία άλλη διαδικασία. Περισσότερο επαγγελματική, συναντήσεων, επαφών κτλ. Σημειώνουμε ότι το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων δεν είναι το ίδιο για τις υπόλοιπες εκθέσεις τουρισμού σε χώρες της βαλκανικής περιοχής. Ήδη σε αυτήν την Κωνσταντινούπολης δεν πήγε σχεδόν κανείς ενώ υποβαθμισμένη θα είναι η συμμετοχή του Νομού Καβάλας στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου και πολύ περισσότερο της Σόφιας. Και αυτό το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Προηγούμενο άρθρο

Βασιλόπιτα απόστρατων αστυνομικών

Επόμενο άρθρο

300 κρούσματα λιγότερα στο Ν. Καβάλας την εβδομάδα 14 με 20 Φεβρουαρίου