Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
Η Τούρτα Σίκαλης είναι το πιο ρουστίκ ψωμάκι που παρασκευάζεται στη Καβάλα, είναι μια εμπειρία γεύσης για όσους αποφασίσουν να το δοκιμάσουν. Ζυμώνεται με προζύμι σίκαλης & βασιλικού και αφήνεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 18 ώρες.
Ο φούρνος «Τράπεζα» χρησιμοποιεί τις μεθόδους αργής ωρίμανσης, οι οποίες δίνουν στα προϊόντα μεγαλύτερη θρεπτική αξία και επιπλέον τα καθιστούν πιο εύπεπτα . Ακολουθεί το αριστοτεχνικό ψήσιμο στον ξυλόφουρνο για να αποκτήσει την προκλητική και τραγανή κόρα του.
Αυτό το πυκνό και θρεπτικό καρβέλι με τις πλούσιες φυτικές ίνες και το άρωμα του βασιλικού που διαιωνίζει τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου , πιστέψτε με θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά. Πωλείται μόνο κάθε Σάββατο σε περιορισμένο αριθμό.
Info: Κάθε Σάββατο στον ξυλόφουρνο «Τράπεζα» του Στέργιου Ξυδά, Τενέδου 32, Καβάλα, 2510 27300.