• 27 Ιουνίου 2024,

Τριμερή συνάντηση ζητούν οι εργαζόμενοι απ’ το Υπουργείο Εργασίας

 Τριμερή συνάντηση ζητούν οι εργαζόμενοι απ’ το Υπουργείο Εργασίας

Δυναμικό συλλαλητήριο για το μέλλον της ΒΦΛ πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, ζήτησαν από τον κ. Λαυρεντιάδη η εταιρία να επανέλθει στον διάλογο. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους.

Τα νέα του πολυσυζητημένου θέματος είναι τα εξής: Το σωματείο το αργότερο σήμερα καταθέτει αίτημα τριμερούς συνάντησης. Το αίτημα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας και όχι στην τοπική υπηρεσία. Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου χθες,  δεν θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες που αφορούν κυρίως προσφυγή στα δικαστήρια και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Υπάρχει συνεννόηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μετά το αίτημα του σωματείου το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει αμέσως. Στο μεταξύ χθες η εταιρία ειδοποίησε διοικητικούς εργαζόμενους ότι μετατίθενται στην παραγωγή! Πρόκειται για εργαζόμενους που δεν δέχονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Στο χθεσινό συλλαλητήριο ξεχώρισαν για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ (πολλοί ήταν εκεί με τις οικογένειες τους), οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων, οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ αλλά και το ΠΑΜΕ (έφθασε στην πλατεία με προσυγκέντρωση). Ήταν επίσης οι δύο αντιπεριφερειάρχες Μαρκόπουλος- Παπαδόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας με πολλούς συνεργάτες της, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάκης Παπαδόπουλος- Βαγγέλης Παππάς- Άρης Βέρρος, πρόεδροι ή εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου- των ΑμΕΑ- των αγροτών από τα Γυαλοχώρια, εκπρόσωποι της Νέας Καρβάλης (Α. Ιωσηφίδης- Ν. Γκίκας), ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης κτλ. Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ κρατούσαν μαύρες σημαίες. Φώναξαν συνθήματα όπως «Έξω οι μπράβοι απ΄την Καβάλα», «Όλοι ενωμένοι ότι κι αν συμβεί. Πετρέλαια – Λιπάσματα είμαστε μαζί». Στην ομιλία της η Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι για συμβολικούς λόγους χθες βράδυ για μία ώρα δεν θα λειτουργούσε ο φωτισμός σε κεντρικά σημεία της πόλης. Άπαντες οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν με δηλώσεις ή ομιλίες τους ο διάλογος ανάμεσα σε εργαζόμενους και εταιρία να ξαναρχίσει.

 

 

Διαβάστε επίσης