Dark Mode Light Mode

Τρίτες και Πέμπτες του Αυγούστου υπό τις μελωδίες του CosmoHome

CosmoHome – Ημέρα 1η

Το Σάββατο αποχαιρετήσαμε την ενότητα του CosmoWorld που μας γέμισε υπέροχες αναμνήσεις και συγκινήσεις. Το Cosmopolis Festival 2024, όμως, δεν έχει τελειώσει! Σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, σηκώνει αυλαία η αγαπημένη ενότητα CosmoHome.

Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30, ενώ η είσοδος σε όλες είναι ελεύθερη. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις συναυλίες.

Τρανζίστορ: Τέρμα Οδού Ιερολοχιτών

Το μουσικό συγκρότημα “Τρανζίστορ” αποτελούν 3 ταλαντούχοι μουσικοί από την Καβάλα που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού,της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και δικές τους δημιουργίες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της μουσικής τους είναι η προσπάθεια να μεταφέρουν τραγούδια παλαιότερης εποχής στην σύγχρονη πάντα με σεβασμό ως προς τις συνθέσεις και τις πρώτες εκτελέσεις.

Οι “Τρανζίστορ” είναι οι:

Ηλιάνα Χατζηιωαννίδου: φωνή, μικρά κρουστά

Δημήτρης Αρσονιάδης: μπουζούκι, φωνητικά

Θάνος Κωνσταντινίδης: κιθάρα, φωνή

Myrra – Tasos Kofodimos & Yvonne Melissa: Παλιά Μουσική

To “Myrra” αποτελεί το πρωτότυπο soundtrack της performance χορού “ΑνΤΙ”, η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές το Νοέμβρη του 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής δημιουργήθηκε στις πρόβες μέσα από αυτοσχεδιασμούς, διάδραση με τη χορογραφία αλλά και επιρροές από τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την ψυχανάλυση, πάντα έχοντας ως αφετηρία την Αντίγονη του Σοφοκλή.

Κεντρικός άξονας της παράστασης εξάλλου ήταν η ταφή του νεκρού Πολυνείκη, και έτσι η μουσική αυτή θα μπορούσε να περιγράψει τον εσωτερικό κόσμο της Αντιγόνης. Τη συναυλία συμπληρώνουν διασκευές κομματιών που έχουν επηρεάσει μουσικά τους συντελεστές.

Το “Myrra” θα παρουσιάσουν οι:

Τάσος Κοφοδήμος: στεργιανό λαούτο

Υβόννη Μέλισσα: βιολί

Σάκης Πολύζος: Κοντραμπάσο

Θοδωρής Σιούτης: Βιολί

Pasta Tomato: Πλατεία Μωχάμετ Άλη

Οι Pasta Tomato υπόσχονται να στήσουν ένα ξέφρενο χορευτικό πάρτι με τις διασκευές τους αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, εμποτισμένα με swing, Βalkan και jazz στοιχεία. Το μοναδικό τους στυλ και η εκρηκτική τους ενέργεια στη σκηνή, θα παρασύρουν το κοινό σε ατελείωτο χορό και διασκέδαση. Με το χαρακτηριστικό τους άκουσμα και τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις, οι Pasta Tomato εγγυώνται μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη ρυθμό και πάθος.

Οι Pasta Tomato είναι:

Χρύσα Παπαδοπούλου: φωνή

Δημήτρης Στογιάννος: κιθάρα, φωνή

Σπύρος Λαμπρινόπουλος: ακορντεόν

Κώστας Παπανικολάου: μπάσο

Πλουμής Καρακούσης: τύμπανα

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με την ενότητα CosmoHome που ξεκινάει την Τρίτη και θα «τρέξει» όλον τον Αύγουστο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Σάββας Θεοδοσιάδης υποδέχθηκε στα Σφαγεία την Άννα Βίσση

Επόμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 33ο Open Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης»