Dark Mode Light Mode

Βασίλης Λεμονίδης: «Ήταν ο χειρότερος Ιούνιος που υπήρξε ποτέ»

«Φέτος ο Ιούνιος ήταν ο χειρότερος Ιούνιος που υπήρξε ποτέ», δήλωσε χθες στην Πρωινή ο Βασίλης Λεμονίδης.

Αναφέρεται στην αγορά, στην κίνηση των καταναλωτών και στις πωλήσεις των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων. Αμέσως «προσγειώνει» τη συζήτηση. Τη βάζει σε διαφορετική βάση και ως προς τις εκπτώσεις που άρχισαν προ λίγων ημερών.

Θυμίζει ότι εκτός από την πτώση του τζίρου οι μικρομεσαίοι και τον Ιούνιο είχαν να αντιμετωπίσουν τα γνωστά αυξημένα έξοδα. Των συνηθισμένων ή καινούργιων υποχρεώσεων τους.

«Όλες οι ελπίδες μας είναι πια στις Καλοκαιρινές εκπτώσεις» προσθέτει. Για την κίνηση το απόγευμα της Τρίτης (9/7) που πρώτη φορά φέτος η αγορά λειτούργησε με το διευρυμένο ωράριο, έδωσε την «ανταπόκριση» του.

Υποστήριξε ότι οι τουρίστες κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης αλλά δεν μπήκαν -όπως είπε- στα μαγαζιά και δεν αγόρασαν. «Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε για το επόμενο διάστημα αφού οι εκπτώσεις τώρα άρχισαν» κατέληξε.

Ο κ. Λεμονίδης φυσικά και παρακολουθεί τα θέματα της αγοράς και των μικρομεσαίων. Μπορεί να μην είναι πρόεδρος του συλλόγου, μετέχει στο διοικητικό του συμβούλιο ενώ μετέχει και σε ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα.

Ξέρει λοιπόν ότι η αγορά σε όλη την Ελλάδα είχε πρόβλημα τον μήνα Ιούνιο. Θυμάται ότι το διευρυμένο ωράριο θεσπίστηκε, καθιερώθηκε για να διευκολύνει την τουριστική κίνηση αφού οι τουρίστες βγαίνουν στην αγορά της Καβάλας αργά το απόγευμα.

Η ιδέα δοκιμάστηκε και πέτυχε, για αυτό και συνεχίζεται κάθε Καλοκαίρι εδώ και αρκετά χρόνια. Την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε κόσμος στην αγορά. Το πράγμα είχε τη δυναμική του και τη ζωντάνια του.

Όμως όχι τις προβλεπόμενες πωλήσεις. Αισιοδοξία δημιουργούν κάποια γνωστά στοιχεία. Οι εκπτώσεις τώρα άρχισαν, η τουριστική κίνηση το ίδιο. Αναμένονται κι άλλοι επισκέπτες που δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα κάνουν και τα ψώνια τους στα τοπικά καταστήματα.

Προηγούμενο άρθρο

Οδηγίες, συμβουλές, σχόλια για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Επόμενο άρθρο

Τριτοκοσμικές καταστάσεις- Πολύωρη διακοπή ρεύματος στα Πεντακόσια