Dark Mode Light Mode

Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας (φωτογραφίες)

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο χώρο του σχολείου μας τον Οκτώβριο 2024 των παραστάσεων «Οδύσσεια» και «Ελένη» από τη θεατρική ομάδα “Ο Μικρός Βορράς”, την προηγούμενη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μια ακόμα βιωματική διαδραστική θεατρική παράσταση για τον κύκλο του εκφοβισμού από την ίδια θεατρική ομάδα, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το Teen Talk είναι μια παράσταση Θέατρου Forum που διαπραγματεύεται το θέμα του bullying στην σχολική κοινότητα. Μέσα από τη γλώσσα του συμμετοχικού θεάτρου, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, εκτός από ακροατές έγιναν ταυτόχρονα και πρωταγωνιστές, που έδρασαν, αλληλεπιδράσανε και προτείνανε δικές τους λύσεις ώστε να ανατρέψουν την αρνητική συνθήκη που παρουσιαζόταν αρχικά, με στόχο να αναζητηθεί συλλογικά η “λύση” και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί μια συλλογική δράση.

Η παράσταση είχε διάρκεια δυο ώρες και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας. Αναμφισβήτητα συνετέλεσε περαιτέρω στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών μας σε ένα τόσο επίκαιρο και φλέγον ζήτημα, ενώ από τη συμμετοχή τους φάνηκε ότι το ευχαριστήθηκαν!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Τροχαίο δυστύχημα κοντά στα διόδια Μουσθένης: Υπέκυψε στα τραύματα της η Χριστίνα - Ευμορφία Αγγελοπούλου

Επόμενο άρθρο

Ανάδειξη των προβλημάτων που παρατηρούνται στο τμήμα Εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας