Dark Mode Light Mode

Βραδιά ποίησης στην Θάσο

Μια όμορφη βραδιά ποίησης, μουσικής και λόγου είχαν την τύχη να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθησαν στις Αποθήκες Μεταλλείων Θάσου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου “Το Κάστρο” και ήταν προς τιμήν του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης.
Θάσος! Φυλαχτό απ’του Θεού το στήθος ξεπετάχτηκες στην άκρη του Αιγαίου ακουμπισμένη.
Αυτά και άλλα πολλά
Πολλά λόγια αγάπης για το όμορφο νησί της Θάσου ακούστηκαν από την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου στην βιβλιοπαρουσίαση που έλαβε χώρα στις Αποθήκες Μεταλλείων τόσο από την ίδια, όσο και από τον τεως πρόεδρο του Κάστρου κο Στέλιο Στρατηγέντα, καθώς και από τον εκπαιδευτικό κο. Κώστα Βλαστάρη, για το βιβλίο ΘΑΣΙΩΝ ΓΗ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ εκδόσεων Μαλλιάρη του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργίου Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης.
Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν με την φυσική τους παρουσία
ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Το Κάστρο” κ. Λαμπρινίδης, o πατέρας Αγγελος Λύχνος,  από την Θεσσαλονίκη η πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος κα Γοργώ Γεωργία Αλεξίου, ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Θάσου κ. Δημήτριος Στίγκας,ο πρόεδρος της Νέας Πορείας, νομικός κος Μηνάς Βλαστάρης οι οποίοι μίλησαν από μικροφώνου με εγκωμιαστικό τρόπο για την οικογένεια Διαμαντοπούλου και την προσφορά της, στον πολιτισμό της Θάσου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μουσικός της Δημοτικής Χορωδίας Θάσου κ. Πελαγία Αναγνωστάκη και η μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Θάσου κ. Αργυρώ Παπαλάσκαρη η οποία τραγούδησε τον ύμνο της Θάσου του ιερέως Γεωργίου Διαμαντόπουλου. Τον ύμνο επίσης τραγούδησε a capella ο αοιδός κ. Βαγγέλης Αγγελίδης.
Ακούστηκαν τραγούδια του Θοδωράκη Νίκου Αντύπα και άλλων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την φυσική τους παρουσία επίσης οι : ο τέως πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας
κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης, ο γλύπτης κ. Κωνσταντίνος Λόβουλος, η τέως λυκειάρχης κ. Μαρία Εξηντάρη, ο πρόεδρος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου κ. Νικόλαος Χρυσάφης, ο δικηγόρος κ. Λευτέρης Κυριακίδης, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Γερακούδης, ο ποιητής , μουσικός δημιουργός του Μουσικού Εργαστηρίου Λιμεναρίων Αγγελος Ζαγοριανός ο καλλιτέχνης  κος Θεόδωρος Ελευθερίου η επιχειρηματίας κ. Ειρήνη Τατσιράμου, η δημοσιογράφος του CENTER κ. Μαρία Σαλταρή, ο τοπογράφος κ. Γιάννης Μαρκιανός, η κ. Αλεξάνδρα Τσώμου.
Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι CENTER.
Ήταν μια βραδιά αγάπης για τη Θάσο που κανείς δεν ήθελε να φύγει.
Ευχαριστούμε επίσης τους : κ. Αντώνη Παπαλάσκαρη για τον συντονισμό ήχου και κ. Μαρία Φ. Φιλιππίδου για την ουσιαστική της βοήθεια στην διανομή αντιτύπων του βιβλίου.
και μην ξεχνάτε

 δυο, τρεις σταγόνες Θάσου είναι αρκετές για να σε ξεδιψάσουν

 
Προηγούμενο άρθρο

O Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ζητά την αναβολή της μετακίνησης του γιατρού κ. Κασαράκη

Επόμενο άρθρο

Στοίχημα: Με τα γκολ στη Γλασκώβη