Dark Mode Light Mode
Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ήρας
Βράβευση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το Ευρωπαϊκό Έργο eTwinning «Parachute Games»
Ο Σύλλογος Εβριτών μας προσκαλεί στα τμήματα του

Βράβευση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το Ευρωπαϊκό Έργο eTwinning «Parachute Games»

Από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης eTwinning απονεμήθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο «Parachute Games», το οποίο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας είναι μια διάκριση που απονέμεται σε σχολεία για την εξαιρετική ποιότητα και καινοτομία στη συμμετοχή τους σε έργα eTwinning. Αξιολογούνται η ποιότητα της συνεργασίας, η δημιουργικότητα και η επίδραση του έργου στη μαθησιακή διαδικασία.

Το πρόγραμμα «Parachute Games» επικεντρώθηκε στην ολιστική ανάπτυξη των μαθητών μέσω συνεργατικών, βιωματικών και διαθεματικών δραστηριοτήτων που ενίσχυσαν την κοινωνική συμπερίληψη και τις κινητικές δεξιότητες.

Οι δραστηριότητες του έργου είχαν ως στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των κινητικών δεξιοτήτων των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν τις δεξιότητες ακρόασης και προσοχής μέσω συγκέντρωσης και αλληλεπίδρασης.

Το πρόγραμμα συνέβαλε στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών και ενσωμάτωσε γλωσσικές ασκήσεις επικοινωνίας και κατανόησης, καθώς και πειράματα και ανακαλύψεις στη φυσική. Οι μουσικές δραστηριότητες, όπως ο συγχρονισμός των κινήσεων με τον ρυθμό, και οι εικαστικές δραστηριότητες, όπως η δημιουργία έργων τέχνης εμπνευσμένων από το αλεξίπτωτο, εμπλούτισαν την εκπαιδευτική διαδικασία, καθιστώντας τη μάθηση πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.

Σημαντική ήταν και η βράβευση του συστεγαζόμενου 17ου Νηπιαγωγείου Καβάλας, το οποίο συμμετείχε ενεργά στο έργο. Η συμμετοχή του νηπιαγωγείου συνέβαλε στην ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό σχολείο και ενίσχυσε τη συνεργασία και τη συμπερίληψη των παιδιών από μικρή ηλικία, δημιουργώντας ισχυρές βάσεις για τη μελλοντική τους σχολική πορεία.

Τα αποτελέσματα της κοινής δουλειάς συνδυάστηκαν σε ένα e-Book που μπορείτε να ξεφυλλίσετε: https://www.canva.com/design/DAGJOZ_RLIQ/gUmL9YrjBPsQjxTksy33tQ/view?utm_content=DAGJOZ_RLIQ&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ήρας

Επόμενο άρθρο

Ο Σύλλογος Εβριτών μας προσκαλεί στα τμήματα του