Με 3ο Βραβείο τιμήθηκε η αριστούχος μαθήτρια του ΔΩΚ Χαρά Τσιπιζίδου στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ). Επισημαίνουμε ότι η επιτυχία αυτή ήρθε έπειτα από συμμετοχή στην κατηγορία Γ1 (έως 19 ετών), ενώ η Χαρά είναι 15 ετών!
Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2014 η εντεκάχρονη τότε μαθήτρια του ΔΩΚ είχε κερδίσει το 1ο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο (κατηγορία 14-16 ετών) στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, επομένως ως νικήτρια εκείνης της κατηγορίας έπρεπε φέτος να διαγωνιστεί υποχρεωτικά στην μεγαλύτερη κατηγορία.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12-13 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Ωδείο της Θεσσαλικής πόλης. 35 πιανίστες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν το πρόγραμμά τους σε ανοικτή ακρόαση για το κοινό, και αξιολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή που αποτελούσαν οι Α. Αλεξίου (διευθυντής ΔΩΛ, πρόεδρος), Β. Βούρτση (καθηγήτρια πιάνου Εθνικού Ωδείου Αθηνών), Ε. Αλακιοζίδου (διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Θέρμης), Γ. Ζάχου (διευθύντρια Αριστοτελείου Ωδείου Τρικάλων), Δ. Δημόπουλος (πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας) και Χ. Λενούτσος (καθηγητής πιάνου ΔΩΛ).
Η Χαρά Τσιπιζίδου υπήρξε μαθήτρια της αείμνηστης Καθηγήτριας και Υπεύθυνης της Σχολής Πιάνου του ΔΩΚ, Γιαννούλας Παπάζογλου, και τα τελευταία 4 χρόνια φοιτά με τον διευθυντή του ΔΩΚ, Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση συγχαίρουν τους γονείς της Χαράς, οι οποίοι την στηρίζουν σε κάθε βήμα, και φυσικά την ίδια για μία ακόμη επιτυχία που πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της. Ευχόμαστε η πορεία και η πρόοδός της να αποτελέσουν παράδειγμα για τους συμμαθητές της στο ΔΩΚ – και όχι μόνον.
Ενημερώνουμε επίσης του φίλους της κλασικής μουσικής για ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου, που θα απολαύσουμε το Σάββατο 19/5 στις 8 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ με ελεύθερη είσοδο. Εκεί, ο καθηγητής βιολοντσέλου του ΔΩΚ Χρήστος Κόζαλης και η πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου θα παρουσιάσουν τη Σονάτα αρ. 2 του Beethoven (Μπετόβεν), την πανέμορφη Ελεγεία του Fauré (Φωρέ) και τη Σονάτα αρ. 1 του Brahms (Μπραμς).
O τσελίστας Χρήστος Κόζαλης γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δαμιανό Καϊλόγλου. Τρία χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς και μετέπειτα στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Zoran Stepic.
Το 2003 έγινε δεκτός στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2009 αποφοίτησε με Δίπλωμα (Άριστα – 10 παμψηφεί). Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως επίσης αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ιδίου πανεπιστημίου, με ειδίκευση στο βιολοντσέλο και καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου, καθώς επίσης σεμινάρια μουσικής δωματίου και ορχήστρας, με τους Xenia Jankovic, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Χανδράκη, Χαρά Σειρά, Vladimir Mendelssohn και Paolo Rivaroli. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης ως έκτακτος, και στην ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών ως Α΄ Κορυφαίος.
Τον Μάιο του 2012 κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τον Δεκέμβριο του 2012 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης. Το 2013 δίδαξε στο σεμινάριο Μουσικής Εβδομάδας Λευκάδος που διεξήχθη για έβδομη συνεχή χρονιά, και το 2014 στην 3η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία που έλαβε χώρα στην Καβάλα.
Έχει εργαστεί στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως καθηγητής βιολοντσέλου στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, όπου έχει αναλάβει επιπλέον τη διεύθυνση της Ορχήστρας Δωματίου.
Η τάξη βιολοντσέλου του περιλαμβάνει διπλωματούχους–αριστούχους μαθητές που συνεχίζουν πλέον τις σπουδές τους στο εξωτερικό, μαθητές με διακρίσεις σε διαγωνισμούς ερμηνείας καθώς και μαθητές που διακρίθηκαν σε ακροάσεις ορχηστρών νέων, όπως η MOYSA, στην οποία έχουν επιλεγεί τέσσερις μαθητές του.
Η πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια του ζεύγους Πολυζωΐδη και του ζεύγους Ganev, όπως επίσης και των Vitaly Margulis, Μαρτίνου Τιρίμου και Γιάννη Βακαρέλη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα με την Δόμνα Ευνουχίδου και τον Georg Sava, καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας του Βερολίνου.
Το 1987 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Βορείου Ελλάδος και το 1989 με Α΄ Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καίτης Παπαϊωάννου» στην Αθήνα. Το 1992 αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ζωής Σαμσαρέλου) με Δίπλωμα και βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, και το 1998 αποφοίτησε από την τάξη του Marian Migdal.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.