Dark Mode Light Mode

Ξανάρχισε το κάπνισμα σε χώρους ανοιχτούς από δύο πλευρές

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες- μπαρ κτλ). Σε εξωτερικούς χώρους ξανάρχισε το κάπνισμα. Νόμιμα αφού αρκετοί επαγγελματίες θεώρησαν σωστό να ανοίξουν τους χώρους από δύο πλευρές. Όπως ακριβώς προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Με αυτήν τους την ενέργεια προσέλκυσαν πελάτες καπνιστές ενώ ταυτόχρονα δεν κινδυνεύουν με πρόστιμο. Οι καπνιστές ανταποκρίθηκαν και κατά κάποιο τρόπο ο τζίρος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων επανήλθε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αυτή η αλλαγή έγινε και με τη βοήθεια του καιρού αλλά και των σομπών υγραερίου. Όσο ο καιρός βοηθά, τόσο θα συνεχίζεται η προαναφερθείσα διαδικασία. Όταν ο καιρός δεν βοηθά, σόμπες και άλλα παρόμοια μέσα δεν θα επαρκούν. Όπως για παράδειγμα αυτές τις κρύες μέρες του Χειμώνα.

Μέχρι και πρόσφατα λίγα ή και ελάχιστα ήταν τα καταστήματα που επέτρεπαν το κάπνισμα ακόμη και στους εξωτερικούς προφυλαγμένους από διάφορες κατασκευές χώρους. Λόγω μείωσης της πελατείας οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ανησύχησαν. Έψαξαν να βρουν λύση. Η οποία τελικά ήταν η νόμιμη. Όποιος περπατήσει π.χ. στους πεζόδρομους βλέπει αμέσως την αλλαγή. Υπάρχουν περιπτώσεις καταστημάτων όπου οι ανοιχτές δύο πλευρές είναι σχετικά μικρές (μικρού μήκους) άρα βολικές.

Σε πολλές περιπτώσεις τούτο δεν μπορεί να γίνει. Ανάλογα με το κατάστημα, το «πρόσωπο» του σε δρόμο ή πεζόδρομο κτλ. Όσο για τους ελέγχους, λιγόστεψαν μιας και το σύνολο των επαγγελματιών πειθάρχησε. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και κανείς δεν ρισκάρει. Τουλάχιστον αυτήν την περίοδο.

Προηγούμενο άρθρο

Διακοπή εργασιών στο Υψάριο αποφάσισε η ΥΠΑ

Επόμενο άρθρο

Δεν ήταν εορταστική η κίνηση στην αγορά