Dark Mode Light Mode

Ξεκινά άμεσα ο καθαρισμός της πρώην Ορθοπεδικής (φωτογραφίες)

Εντός των ημερών ιδιωτικό συνεργείο αναλαμβάνει εργασία.

Ίσως και εντός της εβδομάδας. Θα καθαρίσει από χόρτα, δέντρα, κλαδιά κτλ τον περιβάλλοντα χώρο της παλιάς Ορθοπεδικής Κλινικής στο Σανατόριο. Η διοίκηση της Ιατρικής Εταιρίας άργησε αλλά πήρε την απαραίτητη απόφαση προκειμένου με τον καθαρισμό να γίνει το πρώτο βήμα. Θα επακολουθήσουν κι άλλα, προς τη γνωστή κατεύθυνση.

Την αξιοποίηση της δωρεάς του 1 εκ ευρώ. Δωρεά πολίτη που όπως σημειώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Μακροπρόθεσμα η παλιά κλινική θα φιλοξενήσει είτε γηροκομείο είτε κάτι άλλο. Κοινωφελές.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί πέριξ του κτιρίου σήμερα. Εκεί έχει να πατήσει άνθρωπος πολλά χρόνια. Κι η φύση οργιάζει. Μια ζούγκλα κυριολεκτικά ή μεταφορικά «αγκαλιάζει» το κτίριο. Σε σημείο που κάπου το εξαφανίζει! Το κρύβει.

Εσωτερικά οι χώροι φυσικά και έχουν τα χάλια τους. Ότι δουλειά προηγήθηκε, μοιάζει να μην άντεξε. Ο καιρός πέρασε κι ήταν πολύς ενώ από το κτίριο πέρασαν πολλοί ακόμη. Το λεηλάτησαν, όπως άλλωστε έγινε και στο παλιό Σανατόριο. Θυμίζουμε ότι έγιναν κάποιες εργασίες παλιά κι όσο η κλινική ήταν άδεια. Στο πλαίσιο ενός σχεδίου που υπήρξε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δουλειά της καθαριότητας από τα χόρτα και δέντρα θα διαρκέσει περίπου 1 εβδομάδα. Το κτίριο θα επανέλθει σε μια ικανοποιητική κατάσταση ώστε να μπορεί κάποιος να το δει και κυρίως να μπορεί να φθάσει σε αυτό.

Ειδικά από μπροστά η βλάστηση είναι τόσο πυκνή και μεγάλη που έχουν χαθεί δρόμοι, μονοπάτια. Τα πάντα. Ακόμη και τα παράθυρα, τα μπαλκόνια δεν είναι εύκολα ορατά. Αντίθετα από την πίσω πλευρά, από το βουνό, η κατάσταση φαίνεται να είναι λίγο καλύτερη.

Μπαίνοντας στον χώρο και μετά την σιδερένια πόρτα της περίφραξης, αντικρίζεις άχρηστα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου. Μεταφέρθηκαν εκεί. Ρημάζουν και αυτά. Πάντως στην περιοχή υπάρχει άνθρωπος ή άνθρωποι αφού στην πρώην ψυχιατρική κλινική (συνέχεια του κτιρίου του Σανατορίου) συνεχίζει να λειτουργεί η σχολή της νοσηλευτικής του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο άρθρο

Πρόστιμο 100 ευρώ σε λουόμενο για κολύμβηση εκτός ορίων!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023