• 26 Ιουνίου 2024,

Ξηλώνει και τοποθετεί κολώνες ο ΔΕΔΔΗΕ μπροστά από το «Ασημακοπούλου»

 Ξηλώνει και τοποθετεί κολώνες ο ΔΕΔΔΗΕ μπροστά από το «Ασημακοπούλου»

Από χθες ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας προετοιμάζει μέσω εργολάβου του την τελική του παρέμβαση μπροστά από το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Πρόκειται να ενεργοποιήσει το πρόσφατα κατασκευασμένο – καινούργιο με λίγα λόγια- υπόγειο δίκτυο του. Εξ αιτίας του οποίου θα απομακρύνει 10 παλιές κολώνες φωτισμού. Όλες βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, από τη διασταύρωση του ΟΑΕΔ έως το κτίριο του παλιού στρατοδικείου.

Δυστυχώς πρόκειται να τοποθετηθούν 3 νέες κολώνες, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν το υφιστάμενο και μη υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης για την εξυπηρέτηση μόνο των κτιρίων εντός του πρώην στρατοπέδου.

Αν δεν υπήρχε η δομή των προσφύγων και οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών, όλο το δίκτυο της περιοχής θα ήταν υπόγειο. Μετά το τέλος της εργασίας του ΔΕΔΔΗΕ και επί του νέου πεζοδρομίου (παράλληλα και μπροστά από το «Ασημακοπούλου») θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και το έργο θα παραδοθεί προς χρήση.

Στο μεταξύ από χθες υπάρχει κινητικότητα και στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου (Άη Γιάννης). Ο ανάδοχος του έργου επανήλθε προκειμένου να κάνει βάψιμο στο δάπεδο. Οι εργασίες που θα είναι σύντομες και αρχίζουν μάλλον σήμερα, αφορούν κυρίως το δάπεδο των γηπέδων του μπάσκετ.

Χθες οριστικοποιήθηκε η παρέμβαση στη διασταύρωση των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Κασσάνδρου (αρχή νέου πεζόδρομου). Διαμορφώθηκε η προβλεπόμενη θέση στάσης για ένα όχημα, χωρίς να επηρεαστούν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της ίδιας περιοχής.

Κυρίως η εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Νέες εκτιμήσεις για τον πεζόδρομο της Κασσάνδρου αναφέρουν ότι στρώση με το προβλεπόμενο από τη μελέτη υλικό θα γίνει τον Σεπτέμβρη. Έτσι ώστε ο πεζόδρομος μπροστά από τη Δ. Βιβλιοθήκη να παραδοθεί προς χρήση. Η περιοχή βρίσκεται σε αυτήν την ημιτελή κατάσταση από τον Απρίλιο του 2022.

Διαβάστε επίσης