Dark Mode Light Mode

Υπάρχει κράτος; Καθημερινά επεισόδια οδηγών λεωφορείων με ΑμεΑ

φωτογραφία αρχείου

Απαραίτητη είναι η παρέμβαση του κράτους στο καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και στην Καβάλα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Βρίσκονται σε επεισόδια με οδηγούς αστικών λεωφορείων επειδή το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεν δέχεται (ή ερμηνεύει διαφορετικά) την Κ.Υ.Α. 21258/15-3-2024 σε σχέση με την εγκύκλιο 24376/28-3-2024 της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής.

Η διαφωνία που προκαλεί εντάσεις αφορά την ισχύ των καρτών ελεύθερης μετακίνησης, όσες δεν θεωρήθηκαν ως τώρα για το τρέχον έτος. Οι κάρτες με θεώρηση του 2023 ισχύουν ως τον Οκτώβρη, λένε οι οργανώσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Διαφωνεί και δεν δέχεται όσες κάρτες δεν θεωρήθηκαν φέτος, το Αστικό ΚΤΕΛ. Την Τετάρτη το μεσημέρι σημειώθηκε ένα ακόμη επεισόδιο ανάμεσα σε οδηγό λεωφορείου και επιβάτιδα.

Άτομο με ειδικές ανάγκες που δεν είχε θεωρήσει για φέτος την κάρτα της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο οδηγός άρχισε να της φωνάζει μπροστά σε όλους τους άλλους επιβάτες. Κι αυτή από ντροπή, υποχρεώθηκε να κατέβει από το λεωφορείο.

Τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ειδικά των Υποδομών και Μεταφορών, οφείλουν να ασχοληθούν με το πρόβλημα ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Ισχύουν μέχρι τον Οκτώβρη οι κάρτες που έχουν θεώρηση του 2023 ή ίσχυαν ως τον Μάη;

Προηγούμενο άρθρο

Προσλήψεις εποχιακών σε Δήμο Καβάλας και ΔΕΥΑ Θάσου      

Επόμενο άρθρο

Σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό αέρα και στην Ελευθερούπολη - Έπεσε μαντρότοιχος! (φωτογραφίες)