Dark Mode Light Mode

Υπάρχει σωτηρία ;

Φέτος το καλοκαίρι χειρότερο από τον καύσωνες είναι οι διακοπές του ρεύματος που κυριολεκτικά μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Τουριστικές περιοχές στην καρδιά του καλοκαιριού αναγκάζονται να μένουν αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν  τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Μεγάλο θύμα αυτή της εξέλιξης η Νέα Πέραμος ενώ απέναντι στην Θάσο αρκετές περιοχές  ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν την πρόσφατη πολύωρη διακοπή.

Διακοπές ρεύματος που αποδίδονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και η πιο πρόσφατη λόγω ενός μπουρινιού που είχε διάρκεια μισής ώρας !

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει σκάψει όλη την Καβάλα , έχει σκάψει σε όλο το δρόμο από τον Μπάτη μέχρι το Παληό και παρόλα αυτά οι διακοπές αντί να λιγοστεύουν αυξάνονται.

Καινούργιες κολώνες , υπόγεια καλώδια αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Μετασχηματιστές σκάνε , λάμπες φωτισμού προκαλούν πυρκαγιές και όλοι εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται και αν υπάρχει σωτηρία σε όλο αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε.

 

Ιστορικό το διάγγελμα του Μπάιντετ προς του Αμερικανούς πολίτες σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν θα επικαλεστεί λόγους υγείας γιατί αυτό θα ήταν βούτυρο  στο ψωμάκι των αντιπάλων του.

Αυτό που θα πει είναι ότι πήρε την απόφαση  αυτή για το καλό του κόμματος και της πατρίδας του αφού θα πρέπει με κάθε τρόπο να ανακοπεί η πορεία του επικίνδυνου Τραμπ προς τον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ.

Όχι ότι με την αντικατάσταση αυτή θα κερδίσουν  σίγουρα οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αλλά θα έχουν περισσότερες ελπίδες.

 

Mέχρι και την ερχόμενη Κυριακή σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αρκετές περιοχές της χώρας θα ταλαιπωρηθούν από καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες φυσιολογικά θα συνοδεύονται και από πτώση της θερμοκρασίας.

Από Δευτέρα όμως 29/7 θα αρχίσει και πάλι ο καύσωνας να επιστρέφει με θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς.

Και ο Αύγουστος καιρικά θα είναι ένας δύσκολος μήνας.

 

Λίγες εβδομάδες πριν βγει από τη φυλακή με τη συμπλήρωση του 18μηνου προσωρινής κράτησης, ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμάρχης κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, μέσω του δικηγόρου του, Στέφανου Παντζαρτζίδη. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Οι πυρκαγιές που ξεκινούν από  ανθρώπινη αμέλεια ή κεραυνούς ελέγχονται σχεδόν άμεσα αφού οι πυροσβέστες δεν έρχονται αντιμέτωποι με παραπάνω από ένα πύρινα μέτωπα σε επιλεγμένες ημέρες με δυνατούς ανέμους όπως γίνεται στην περίπτωση των εμπρησμών.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

 

Καλημέρα και καλή δύναμη.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Χελώνα καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή στην παραλία της Σαρακήνας