Dark Mode Light Mode

Υπέρ της Άννας Διαμαντοπούλου και της ενότητας του ΠΑΣΟΚ

(φωτογραφία της Άννας Διαμαντοπούλου με τον Απόστολο Αγελαράκη από προηγούμενη της επίσκεψη στην Καβάλα)

Ο συμπολίτης δικηγόρος Απόστολος Αγελαράκης είναι ξεκάθαρα υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου.

Διατηρεί μαζί της άριστη, πραγματική και μακροχρόνια φιλική σχέση. Και από πολιτικής πλευράς την εμπιστεύεται. Οι απόψεις του κ. Αγελαράκη και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, έχουν ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη

Ερ: Γιατί η Άννα Διαμαντοπούλου είναι υποψήφια σε αυτή τη διαδικασία, με τους πολλούς υποψήφιους προέδρους στο ΠΑΣΟΚ;

Απ: Καταρχάς θέλω να πω ότι τιμώ και σέβομαι όλους τους υποψηφίους. Ο καθένας έχει τη δική του προσφορά στο χώρο και κανένας δεν περισσεύει.

Αυτό θα πρέπει να το διευκρινίσουμε διότι την επόμενη μέρα το ζητούμενο και το κυρίαρχο είναι η ενότητα. Είναι ένα διακύβευμα το οποίο πρέπει να ξεπεράσουμε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα το ξεπεράσουμε. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει μηδενός εξαιρουμένου, ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε εκεί και θα βοηθήσουμε να υπάρξει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Είναι ευχάριστο που είναι πολλοί οι υποψήφιοι. Δείχνει ότι υπάρχει δημοκρατία στο χώρο και δεύτερον ότι οι πολλοί υποψήφιοι θα φέρουν και πολύ κόσμο στις κάλπες. Ο πολύς κόσμος στις κάλπες θα οδηγήσει στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Την επόμενη μέρα των εσωκομματικών μας εκλογών θα μιλάμε για κάτι διαφορετικό στην Ελληνική πολιτική ζωή. Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχει κανένας άλλος από τους υπόλοιπους που θα διεκδικήσουν την προεδρία. Πρώτον έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στα θέματα κυβερνησιμότητας. Θυμίζω ότι πέτυχε την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου για την  μεταρρύθμιση στην παιδεία το οποίο συγκέντρωσε τον απίθανο αριθμό θετικών ψήφων 255 βουλευτών. Γνώρισε μια πολύ μεγάλη συνένωση. Η συνένωση έρχεται πάντοτε μετά από ένα εκτεταμένο διάλογο όπου μπορείς να πείσεις με πολύ συγκεκριμένα μετρήσιμα επιχειρήματα. Αυτό το χαρακτηριστικό το έχει η Άννα Διαμαντοπούλου. Επίσης πρέπει να τονίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία της ως Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί ένα από τα επιτεύγματα της, πέρα των μέτρων ισότητας για τις γυναίκες που αφορούν το μισό της κοινωνίας μας, είναι η Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας. Πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος. Μάλιστα μου έχει κάνει εντύπωση πόσο πολλοί κάνουν χρήση αυτού του πλεονεκτήματος για τα ταξίδια τους, στο εξωτερικό.

Ερ: Πως θα χειριστεί τα θέματα του προοδευτικού χώρου;

Απ: Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ξεκινήσει με ένα εκτεταμένο διάλογο. Ο διάλογος βασίζεται πάντοτε στις πολιτικές θέσεις. Οι συγκλίσεις δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρχουν πολιτικές θέσεις, οι οποίες είναι συγκεκριμένες. Βέβαια αυτό προκύπτει μέσα από ένα διάλογο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο.

Προηγούμενο άρθρο

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Ο δρόμος του νερού ευχαριστεί»

Επόμενο άρθρο

Παναγιώτης Κουτσόγλου: Να διεκδικούμε και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας από την Καβάλα