Dark Mode Light Mode

Υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη, οι ψηφοφόροι και ο Κώστας Μορφίδης

Ο Κώστας Μορφίδης ως μέλος, παρακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Επιστρέφοντας στην Καβάλα αναφέρθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων. Μίλησε για το καταστατικό συνέδριο του Οκτώβρη ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο στην Γαλλία (δεύτερης Κυριακής) όσο και στην Αγγλία.

Ταυτόχρονα η οργάνωση της Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί στενά τα τοπικά θέματα, προσπαθώντας να τα αναδείξει. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των Δημοτικών σχολείων που κινδυνεύουν με συνδιδασκαλία.

Στην Πρωινή και μεταξύ των άλλων ο κ. Μορφίδης δήλωσε:

«Η πλειοψηφία των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος μας θέλει ενότητα. Θέλει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του λαού. Να βοηθήσουμε ώστε να λυθούν. Αποφασίστηκε να γίνει τον Οκτώβρη ένα συνέδριο αλλαγών.

Μιας και πρόκειται για καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις ευρωεκλογές όλα τα κόμματα έχουν τα δικά τους εσωτερικά θέματα. Χτυπημένα όλα από μια εσωστρέφεια.

Ο δρόμος είναι αυτός που μας δείχνει το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας. Αλλά και της Αγγλίας. Ευτυχώς στην Ελλάδα η συζήτηση στα κόμματα της κεντροαριστεράς δεν θα γίνει υπό την πίεση εκλογών αφού αυτές αργούν ακόμη».


Ο Βασίλης Τραϊφόρος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, σχολίασε στο διαδίκτυο με την ευκαιρία του αποτελέσματος των εκλογών στη Γαλλία: «Είναι μια καλή μέρα. Η νίκη του “Νέου λαϊκού μετώπου” η τρίτη θέση της ακροδεξιάς της Λεπέν δίνει ελπίδα στους λαούς, ότι ενωμένοι τα καταφέρνουμε. Φυσικά μετά από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα της συνεννόησης».


Η κ. Ευγενία Ζαχαροπούλου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Το αποτέλεσμα στη Γαλλία έδειξε αυτό που κάποιοι ισχυριζόμαστε εδώ και καιρό, ότι, δηλαδή, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν είναι “φυσικό” φαινόμενο, αλλά μια επιθυμία του βαθέως ευρωπαϊκού κράτους να επικρατήσει το “δεκανικι” του.

Εξ ου και οι δημοσκοπήσεις, η “δήθεν” ανησυχία και όλα αυτά τα γραφικά από τα ΜΜΕ. Οι Γάλλοι όμως έδειξαν το δρόμο, που δεν είναι άλλος από το κράτος πρόνοιας, αλληλεγγύης και ισότητας. Μπράβο στους Γάλλους που είναι άξιοι της ιστορίας τους! Και στα δικά μας…».

Προηγούμενο άρθρο

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Οι λογιστές της Καβάλας ζητούν παράταση, το Υπουργείο δεν τη δέχεται