Dark Mode Light Mode

Υπέρ της συναίνεσης και των συνεργασιών ο Κώστας Μορφίδης

Όσοι γνωρίζουν τον άνθρωπο και τον πολιτικό Κώστα Μορφίδη μάλλον δεν ξαφνιάζονται. Αμέσως μόλις ανέλαβε επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, αμέσως έβαλε τα πράγματα σε μια νέα βάση. Με τη συνεννόηση και τη συνεργασία να προηγούνται. Στηριγμένες στο νόμο του «Κλεισθένη». Ο κ. Μορφίδης που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέρεται σε σειρά συναντήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Με ενδιαφερόμενους ακόμη και της ΝΔ.

Η συνέντευξη

Ερ: Είστε συντονιστής πλέον στην «Συμπαράταξη Πολιτών»…

Απ: Στην ουσία επικεφαλής.

Ερ: Και υποψήφιος Δήμαρχος;

Απ: Είναι πιθανό. Αν οι συζητήσεις που έχουμε με κάποιες παρατάξεις και αυτές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε ναι είμαι έτοιμος να κατέβω ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Ερ: Έχει πει ο κ. Βέρρος με προηγούμενη την εμπειρία του, ότι θα υπάρξουν παρατάξεις με τις οποίες θα συμφωνήσετε στην ουσία αλλά θα διαφωνήσετε στο ποιος θα είναι ο επικεφαλής.

Απ: Αυτό θα το δούμε. Πραγματικά πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια αντιπαλότητας, κόντρας και οτιδήποτε άλλο όπου ο καθένας δεν μπορεί ούτε να συνομιλήσει με τον απέναντι του,  εάν θέλουμε πραγματικά  η Καβάλα να αλλάξει ρότα, πρέπει να συνεννοηθούμε. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας και η πόλη θα είναι ανάξια ημών. Πρέπει να προσπαθήσουμε και πρέπει πραγματικά με όσο το δυνατό περισσότερους να συμφωνούν να προχωρήσουμε για να αλλάξει ρότα και η πόλη μας και να γίνουν πράγματα που όλοι μπορεί να συζητάμε στις παρέες μας, μπορεί να θέλουμε αλλά δεν γίνονται πραγματικά γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή και δεν υπάρχει συναίνεση.

Ερ: Με ποιους θα μιλήσετε επιδιώκοντας συνεργασία; Και με υποψήφιους οι οποίοι έχουν σχέση με τη Ν.Δ;

Απ: Ναι, αρκεί να στέκονται απέναντι στις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση με τους νόμους Θεοδωρικάκου και Βορίδη που στην ουσία επανέφεραν το Δημαρχοκεντρικό σύστημα και διέλυσαν την όποια λειτουργία είχε η αυτοδιοίκηση. Είμαστε απέναντι στις επιλογές που έχουν γίνει  τα τελευταία χρόνια στην αυτοδιοίκηση και θεωρούμε  ότι είναι καταστροφικές.Είμαστε απέναντι φυσικά στους ακροδεξιούς. Από εκεί και πέρα μπορούμε με όλους τους υπόλοιπους να συζητήσουμε. Η προσπάθεια μας είναι να ανοίξει η παράταξη όσο είναι δυνατό.

Ερ: Πότε θα αρχίσουν αυτές οι επαφές; Μετά τις γιορτές;

Απ: Ίσως μέσα στις γιορτές. Αυτές τις μέρες θα κάνουμε μια συνέλευση της παράταξης και των υποψηφίων που ήταν το 2019 και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε.

Ερ: Ακούγεται ότι το πλαίσιο των επόμενων δημοτικών εκλογών δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μας λένε π.χ. οι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων ότι θέλουν να δουν το νόμο και μετά θα αποφασίσουνε αν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Απ: Φυσικά γιατί ο νόμος του Βορίδη ακύρωσε την πολύ θετική αλλαγή που είχαν τα ψηφοδέλτια των τοπικών. Περιμένουνε αυτοί που συμμετέχουν στα τοπικά συμβούλια μια αλλαγή τέτοια η οποία έγινε με τον «Κλεισθένη». Μάλλον περιμένουνε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάξει το νόμο του Βορίδη…

Ερ: Θα θυμίζουν μάλλον τα δεδομένα των εκλογών του 2023 των Δημοτικών και Περιφερειακών, θα θυμίζουνε τις εκλογές του 2014 περισσότερο και όχι του 2019.

Απ: Το θέμα είναι ότι τα δεδομένα δεν πρέπει να τα αφήνουμε στην τύχη τους.

Με την προσπάθεια και τη δική μας συμμετοχή μπορεί να γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα.Κυρίως μπορεί να κερδίσει η αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι μας ενδιαφέρει όλους μας να πηγαίνει η αυτοδιοίκηση μπροστά, η αυτοδιοίκηση να κερδίζει. Είναι η πρώτη μορφή διοίκησης την οποία συναντάμε και σαν πολίτες.

Ερ: Πείτε μας δυο λόγια για τη διοίκηση Μουριάδη.

Απ: Αυτά θα τα πούμε στη συνέχεια. Στις δηλώσεις του τις πρόσφατες, πιστεύω ότι έχει άδικο. Όταν το Συμβούλιο Επικρατείας κρίνει ένα νόμο  αντισυνταγματικό δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει η κυβέρνηση να καλύψει τις παρανομίες. Σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Όταν νοθεύεται η βούληση του λαού, δεν μπορούμε να λέμε ότι μια χαρά μας φέρθηκε η κοινή βούληση του λαού , γιατί αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ερ: Ο Μουριάδης λέει ότι κάποιοι σκόπιμα δεν με αφήνουνε να διοικήσω και κάποιοι σκόπιμα δεν επιθυμούν συναίνεση. Αυτό είναι το επιχείρημα του. Για αυτό φαίνεται να είναι τόσο φανατικός με τους νόμους Θεοδωρικάκου.

Απ: Η συναίνεση θέλει δυο πλευρές ή και περισσότερες. Με μια δεν γίνεται άρα λοιπόν πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες απ` όλους.

Προηγούμενο άρθρο

Κι άλλα κρεβάτια στην κλινική κορωνοϊού ζητούν οι γιατροί του Νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την κατάσταση των αγροτών του Δήμου Παγγαίου