Dark Mode Light Mode

Υπό ωρίμανση το έργο συντήρηση της παλαιάς Ορθοπεδικής κλινικής

Σε διαδικασία ωρίμανσης που πάντως διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να βρίσκεται η επέμβαση συντήρησης στην παλιά Ορθοπεδική κλινική στο Σανατόριο.

Στηριγμένη όπως είναι γνωστό σε δωρεά αγνώστου συμπολίτη. Τα δεδομένα της δωρεάς δεν έχουν αλλάξει. Αυτή συνεχίζει να ισχύει. Όμως πέραν του καθαρισμού του χώρου πέριξ του ακινήτου μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα άλλο ουσιαστικό.

Βρισκόμαστε πάντα σε αναμονή για την έκδοση από την Πολεοδομία της άδειας εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας. Η Ιατρική Εταιρία Καβάλας, ιδιοκτησία της οποίας είναι το ακίνητο, είναι σε συνεννόηση με τον μηχανικό Χαράλαμπο Χρυσανίδη. Φέρεται να είναι εκπρόσωπος του δωρητή.

Άλλοι ωστόσο ισχυρίζονται ότι ο κ. Χρυσανίδης είναι ο δωρητής του μεγάλου ποσού του 1 εκ ευρώ! Περί της ιδιότητας του κ. Χρυσανίδη στο θέμα δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία. Χωρίς το γεγονός να επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης.

Οι συνεννοήσεις εξελίσσονται κι όλα προετοιμάζονται ώστε οι εργασίες συντήρησης να ξεκινήσουν. Προβλέπεται να κατασκευαστεί και προσωρινή περίφραξη, εντός της οποίας θα φυλάσσονται τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την συντήρηση.

Η οποία δεν θα έχει σύντομο διάστημα ολοκλήρωσης. Θα ξεκινήσει το έργο εντός του έτους; Καταβάλλονται σχετικές προσπάθειες αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θυμίζουμε ότι όλα όσα θα γίνουν γνωστοποιήθηκαν και συμφωνήθηκαν ανάμεσα στα δύο μέρη το περασμένο Καλοκαίρι. Προϋπόθεση ήταν να καθαριστεί ο χώρος. Αυτό έγινε προ πολλού. Με ορατά, θετικά και σημαντικά αποτελέσματα.

Βέβαια το ακίνητο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έχει λεηλατηθεί πολλές φορές ενώ και σήμερα η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι εύκολη. Μέσα σε αυτό μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε και να κάνει ότι θέλει.

Η Ιατρική Εταιρία Καβάλας φέρεται να υποστηρίζει μια επόμενη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα εισπράττει τμηματικά τα χρήματα της δωρεάς, με αυτά αμέσως θα πληρώνει τις εργασίες που θα εκτελούνται.

Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η συντήρηση του ακινήτου κι όταν αυτό επανέλθει σε μια λειτουργικά ικανοποιητική κατάσταση, τότε θα αποφασιστεί το επόμενο βήμα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Προηγούμενο άρθρο

Δεν θα εκτίσει μέρος της ποινής η καταδικασθείσα για το ψεύτικο προφίλ στο facebook

Επόμενο άρθρο

Επαναλειτουργεί το νηπιαγωγείο στη Σκάλα Μαριών