Dark Mode Light Mode

Υπό σκέψη έργο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» και στους άλλους πεζόδρομους

Το πολυσυζητημένο έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου βαίνει προς ολοκλήρωση.

Τόσο στο τεχνικό του μέρος που αφορά τον Δήμο Καβάλας όσο και στο άλλο μέρος του που αφορά το Επιμελητήριο. Ο πρόεδρος του οποίου «ανοίγει» τη συζήτηση για ένα δεύτερο παρόμοιο έργο, τούτη την φορά στα καταστήματα και στους πεζόδρομους από την πλατεία Καπνεργάτη ως την πλατεία Ελευθερίας.

Το Επιμελητήριο ανέλαβε να εγκαταστήσει ομοιόμορφες τέντες στα μαγαζιά της αγοράς του Αγίου Νικολάου που ενδιαφέρθηκαν, έκανε μικρές παρεμβάσεις σε λίγες τελικά βιτρίνες ενώ προσθέτει και πληροφοριακό υλικό στην ίδια περιοχή.

Βέβαια απ’ όλα όσα έγιναν στον Άγιο Νικόλαο απουσιάζει η οδός Δαρδανελίων. Βρέθηκε εκτός έργου. Έτσι ένας βασικός δρόμος της περιοχής είναι εκτός των αλλαγών με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας επιστρέψουμε στα ευχάριστα της υπόθεσης. Το έργο μπορεί να άργησε αλλά τελειώνει.

Σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας:

«Το κομμάτι του έργου αρμοδιότητας του Επιμελητηρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το Open Mall (ή αλλιώς «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου») στην περιοχή της αγοράς του Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα ιδιαίτερο έργο.

Το οποίο υλοποιείται σε λίγους Δήμους της χώρας και αποτελεί μια σύμπραξη του Δήμου, του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου. Προκειμένου να εφαρμοστούν τεχνικές παρεμβάσεις και να βελτιωθούν οι υποδομές (πεζοδρόμια, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός) στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Για πρώτη φορά βλέπουμε και μικρές παρεμβάσεις (αντικατάστασης των τεντών) που σχετίζονται με τις όψεις των κτιρίων. Πάνω από 75 επιχειρήσεις άλλαξαν το χρώμα των τεντών τους, αυτές τις ημέρες τοποθετούνται και οι σχετικές ταμπέλες πληροφόρησης του προγράμματος και μ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το σύνολο του έργου.

Υπήρξαν και δυσκολίες, καθώς ένα τέτοιο έργο στην «καρδιά» της πόλης προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις της περιοχής. Σκάφτηκε το σύνολο των δρόμων και των πεζοδρομίων που οδήγησαν -όπως πολύ καλά θυμάστε- (και) σε προβλήματα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Τα οποία ευτυχώς τα ξεπεράσαμε γρήγορα. Πλέον μπορούμε να πούμε πως είμαστε σε θέση να δούμε το έργο στην τελική του μορφή και ήδη συζητάμε για ένα νέο πρόγραμμα του Υπουργείου. Ένα έργο «Open Mall 2».

Όπου σε συνεργασία με την δημοτική αρχή θα επιλεγεί η περιοχή (πιθανότερο σενάριο να αφορά τους πεζόδρομους από την κεντρική πλατεία μέχρι την πλατεία Καπνεργάτη).

Στο πρόγραμμα του «Open Mall» (Άγιος Νικόλαος) από τις περίπου 120 επιχειρήσεις της περιοχής, ενδιαφέρον δήλωσαν περισσότερες από 100 και λόγω της μεγάλης συμμετοχής υλοποιήθηκε το πρόγραμμα. Άρα και για την περίπτωση του νέου προγράμματος θα δούμε σε δεύτερη φάση πόσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν σ’ αυτό».

Προηγούμενο άρθρο

Τα τεστ αυξάνονται, τα κρούσματα λιγοστεύουν

Επόμενο άρθρο

Ως την Άνοιξη πρόσκληση σε επενδυτές για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου