Dark Mode Light Mode
Ο διοικητής του νοσοκομείου για την ολοκλήρωση των πρώτων εργασιών δημιουργίας νέου χώρου στάθμευσης
Υπογραφή σύμβασης για τη Διαμόρφωση πρότυπων διαβάσεων σε Κόμβους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ευχαριστεί

Υπογραφή σύμβασης για τη Διαμόρφωση πρότυπων διαβάσεων σε Κόμβους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της καλύτερης προστασίας των πεζών, δρομολογεί η Περιφέρεια ΑΜΘ με την υπογραφή προγραμματική σύμβαση με την «ΠΕΡΙ ΕΞΕΛΙΞΙΣ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ε.» για τη Διαμόρφωση πρότυπων διαβάσεων σε Κόμβους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 80.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η σύμβαση υπογράφτηκε σήμερα Πέμπτη 22/8/2024 από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΕΡΙ ΕΞΕΛΙΞΙΣ Α.Ε. κ. Λάζαρο Τσαταλμπασίδη.

Με την σύμβαση αυτή που θα υλοποιηθεί σε 20 μήνες, συνολικά, περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:

  • Όσον αφορά τις 14 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών, θα αναβαθμιστούν 9 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Ξάνθης, 2 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Καβάλας και 3 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Δράμας.
  • Όσον αφορά τις 70 μη σηματοδοτούμενες διαβάσεις θα αναβαθμιστούν 22 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Ξάνθης, 18 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Καβάλας, 7 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Δράμας και 23 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Π.Ε. Ροδόπη.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο κ. Τοψίδης δήλωσε ότι «Μας απασχολεί πάρα πολύ το ζήτημα της αναβάθμισης της Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, γιατί ο φόρος αίματος στους δρόμους είναι πολύ μεγάλος, όπως μεγάλη είναι και η θλίψη της απώλειας συνανθρώπων μας από τροχαία δυστυχήματα ή η μόνιμη αναπηρία πολλών τραυματιών.

Το 2024 το έχουμε κηρύξει έτος Οδικής Ασφάλειας και ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ενημερωτικές ημερίδες. Ωστόσο, η ενημέρωση δεν αρκεί αν δεν επέμβουμε και στους δρόμους για να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση.

Προχωράμε στην αναβάθμιση των διαβάσεων με λύσεις που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χαμηλό κόστος συντήρησης, υψηλή αντοχή λόγω των ποιοτικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του συστήματος και όλα αυτά με ένα και μοναδικό σκοπό την παροχή ασφαλούς διέλευσης τόσο των πεζών όσο και των επισκεπτών της περιοχής παρέμβασης. Συνολικά η Περιφέρεια ΑΜΘ θα προβεί στην αναβάθμιση 14 σηματοδοτούμενων και 70 μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών σε πρότυπες».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ο διοικητής του νοσοκομείου για την ολοκλήρωση των πρώτων εργασιών δημιουργίας νέου χώρου στάθμευσης

Επόμενο άρθρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ευχαριστεί